Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fosshaug hyllar de unga spelarna

Det såg illa ut för TB mot Helsingfors i den första halvleken i går. Då bytte Per Fosshaug in juniorerna – och laget lyfte.
– De tar sig allt närmare startelvan, säger Fosshaug.

När TB i går tog emot Helsingfors IFK hemma i ABB Arena valde tränaren Per Fosshaug att lufta 17 olika spelare.

I den första halvleken spelade laget med samma uppställning som i vinstmatchen mot Jenisej senast.

– Det gick inte så bra. Vi hade sagt redan innan att de bara skulle få spela 45 minuter och då blev de stressade och ville göra allt samtidigt, säger Fosshaug.

Till den andra halvleken gick Tillberga ut med ett 2–3-underläge, och med en ny uppställning.

Ut åkte de etablerade spelarna och in kom juniorerna. Och det gav resultat.

De unga spelarna spelade mer inspirerat och tog vara på sina målchanser, särskilt 19-årige Jesper Nywertz som i sin första match för säsongen gjorde två mål och fastställde slutresultatet 5–5.

– Riktigt kul för honom. Han är snabb, spelade enkelt och tog vara på sina lägen. Han och de andra unga spelarna ordnade till det som var dåligt i första halvlek, säger Per Fosshaug och fortsätter:

– Det var verkligen de ungas match och Nywertz tillsammans med Robert Andersson och Rasmus Lindqvist är de juniorer som kommer att få mycket mer speltid i år och de tar sig allt närmare en plats i startelvan. Dessutom är det just de unga killarna som är fysiskt starkast och bäst tränade i laget.