Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åringen hyllas av tränaren

Startspelare i division 1 – som 16-åring. Högerbacken Abdo Mahmoud har slagit igenom i Syrianska och hyllas nu av tränaren och lagkamraterna. – Han uppträder som om han har spelat på den här nivån väldigt länge, säger tränaren Gebro Akpinar.

Annons
Det går bra nu. Syrianskas 16-årige löfte Abdo Mahmoud har imponerat på sin backposition och flera utländska klubbar har visat intresse. Foto: Kenneth Hudd

Abdo Mahmoud har provtränat med holländska FC Twente och Premier Leagueklubben Bolton, gjorde debut redan som 15-åring i norrettan – och den här säsongen konkurrerar han på allvar om en startplats i Syrianskas backlinje.

Mahmoud är förmodligen klubbens största talang någonsin – och frågan är hur länge Syrianska får behålla sin guldklimp. Enligt uppgifter har en italiensk klubb visat intresse för Mahmoud och provspel kan bli aktuellt längre fram.

– Jag har hört från min agent att några klubbar har visat intresse. Så mycket mer vet jag inte, säger Mahmoud.

Syrianskas tränare Gebro Akpinar hoppas givetvis att han får behålla sin backtalang ytterligare någon säsong.

– Det är en riktigt stor talang som är lugn och harmonisk. Han är seriös i allt han gör och missar aldrig en träning, om han inte är bortrest, säger Akpinar.

Och fortsätter:

– Han uppträder som om han har spelat på den här nivån väldigt länge. Man kan inte tro att han bara är 16 år.

Abdo Mahmoud står noterad för åtta matcher varav fem från start. Talangen har missat ett par matcher på grund av skolresor.

– Anledningen till varför han inte har startat alla matcher då han varit med i truppen är att jag vill vara försiktig med en sådan här ung och talangfull spelare. Det är lätt att slita ut en ung spelare.

Abdo Mahmoud spelade från start när Syrianska chockvann mot Sirius i måndags. Och han fick idel lovord efter matchen

– Han var klockren. Gjorde det grymt bra trots att han fick spela mot en av seriens bästa huvudspelare, säger Gebro Akpinar.

Målvakten Sivan Assad:

– Han var bäst på planen. Jag är extremt imponerad över att en sådan ung spelare tar så mycket ansvar.

Huvudpersonen själv är nöjd med säsongen så här långt.

– Det har gått bra i de matcher som jag har spelat. Tyvärr har laget haft det ganska tungt men nu är vi på gång. Vi har spelat väldigt bra på slutet, säger Abdo Mahmoud.

Du uppträder väldigt moget och respektlöst trots din unga ålder.

– Jag bryr mig inte om vilka vi möter utan fokuserar stenhårt på min uppgift. Samtidigt är det viktigt att man är ödmjuk. Jag har utvecklats väldigt mycket av att spela seniorfotboll så här tidigt.

Vad har du för mål med fotbollen?

– Att bli proffs så klart. Det är väl alla unga killars dröm, säger Abdo Mahmoud och fyrar av ett jättegarv.

Mer läsning

Annons