Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backman blir proffs – då ramlar pengarna in till Skiljebo

Niklas Backman, 25, lämnar AIK. Den förre Skiljebospelaren är klar för kinesiska Dalian Aerbin.

Annons
Niklas Backman. Landslagsman från Västerås.

FOTBOLL. Mittbacken lämnade SSK för Väsby 2007 och via allsvenska AIK tar han nästa steg i karriären. Det är positivt både för Backman – och för SSK.

Backmans moderklubb kommer att få en del av övergångssumman. En så kallad solidaritetsersättning, som klubben får dela med Väsby. Det rör sig om 5 procent av övergångssumman till den kinesiska klubben i högstaligan. Det har ryktats om 4–5 miljoner kronor.

– Har inte aning om hur mycket det rör sig om. Men någon slant lär det bli, så det är förstås välkommet, säger Christer Fredriksson i SSK-ledningen.

Det har med jämna mellanrum dykt upp proffsrykten runt Backman. Norska Molde och Röda Stjärnan, Serbien, har tidigare lagt bud. Men nu blir det alltså en flytt till den kinesiska ligan efter fem år i allsvenskan. Övergången blir klar efter läkarundersökningen på fredag

– Han rekryterades 2007 till Väsby med syftet att bli A-lagsspelare i AIK, hans utveckling har varit bra och när han i dag lämnar oss gör han det med A-landskamper på sitt CV, säger AIK Fotbolls sportchef, Björn Wesström, till klubbens hemsida.

Backman har spelat 113 tävlingsmatcher och gjort två mål för AIK. Han har spelat sex A-landskamper, den senaste på årets vinterturné i Abu Dhabi.

VLT har sökt Niklas Backman utan resultat.

Mer läsning

Annons