Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärlin ned på mittfältet?

Stefan Bärlins fysiska status imponerar. Nu öppnar VSK-tränaren Kalle Granath för att använda Bärlin som innermittfältare.
- Det ser spännande ut på träningarna, säger Granath.

Annons

Bärlins fjolårssäsong gjorde inte många glada.

När han kom tillbaka från proffssejouren i Norge var kroppen sargad.

Nu är den helad.

Och skyttekungen från VSK:s tid i superettan gör ett allvarligt försök att spela en till säsong i VSK Fotboll.

- Han är betydligt bättre tränad nu än de senaste två åren. Det är ingen hemlighet att han inte var speciellt bra då, säger Granath.

Grönvitt har ont i innermittfältare.

Nu kan lösningen bli en högst oväntad – Bärlin.

- Han har varit forward och kan löpningarna. Han är en väldigt duktig fotbollsspelare som varit proffs i fyra år och vunnit SM-guld. Det många inte vet är att han började karriären som innermittfältare, säger Granath.

Han fortsätter:

- Vi har tittat på de egenskaper vi vill ha ut av en innermittfältare utifrån vad som saknades förra säsongen. Och att köpa in en sådan spelare har vi inte ekonomi till – då tittade vi till vår egen trupp och Bärlin har många av de egenskaper vi söker plus att han själv vill spela på mittfältet.

Trots att han är känd som en djupledslöpare/avslutare?

- Ja, men det är heller ingenting som är bestämt utan vi tittar på möjligheten. Dessutom kan det vara bra för hans kropp att slippa ta rycken som forward och istället löpa mer defensivt.

Granath fortsätter:

- När han spelade i IFK Göteborg tävlade han med Håkan Mild om att ha den bästa konditionen. De offensiva löpningarna kan han redan, spelar han på mittfältet får han lära sig även de defensiva.

Annons