Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BILDEXTRA: VIK-doldisens derbysuccé

Fyra mål på två matcher. Där står Adam Botvidsson efter derbyt – där han frälste VIK mot Syrianska.- Härligt, säger anfallaren.

Annons

Derbyt på Swedbank Park slutade med en praktskräll, kraftigt nederlagstippade VIK lyckades inte bara spöa Syrianska. De var nära att nolla topplaget.

Stor derbykung blev anfallaren Adam Botvidsson som avgjorde mötet med sina två mål i 2-1-segern.

Det var Botvidssons tredje och fjärde mål på två matcher eftersom han nätade dubbelt även mot Gamla Upsala förra omgången.

Först stötte han in 0-1 på Philip Fredrikssons frisparksretur i 57:e minuten.

Sen var han först på ytterligare en retur, när Juan Armenteros sköt och träffade stolpen.

- Det är klart att jag är nöjd, det måste man vara. Jag har inte startat så mycket innan, men nu har jag startat tre matcher och det har känts bra.

Vad säger du om målen i kväll?

- Två tjuvmål. Jag är med och hugger på två returer.

Patrik Wallén skapade sen lite spänning i slutminuterna när han reducerade till 1-2 på straff. Men det blev aldrig någon kvittering.

Derbyt var annars en stor besvikelse spelmässigt, matchen bjöd mest på krig vid mittplan och få långa anfall.

- Det är självklart en besvikelse. Jag kan inte säga mycket mer än att de är mer aggressiva än oss. De är värda poängen och visar mer hjärta än vi gör över 90 minuter, säger Syrianskatränaren Fredrik Giesecke.

Noterbart är att Syrianska tvingades till två byten redan efter 16 minuter. Först när David Hasler klev av skadad, sedan när hans ersättare (!) Allan Kosik också gick av bara åtta minuter efter att ha blivit inbytt.

Matchfakta.

Mål:

Syrianska-VIK 1-2 (0-0) 57) 0-1 Adam Botvidsson (Philip Fredriksson), 62) 0-2 Botvidsson (Juan Armenteros), 91) 1-2 Patrik Wallén.

Mer läsning

Annons