Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandt ny ordförande

Han är 61 år, har varit journalist och jobbar som affärsutvecklare. Peter Brandt tar över ordföranderollen i VSK Fotboll.

Annons
Tuff start. Nye ordföranden Peter Brandt hade nog helst sluppit incidenten där Gunnar Björk gick till hårt angrepp mot bland annat huvudtränaren Kalle Granath. I bakgrunden Eva Svensson, som Björk försvarade.

– En fantastisk ära, säger han.

Peter Brandt har varit påtänkt för ett styrelseuppdrag i VSK en längre tid.

Men han avslöjar själv att ordförandeposten inte varit klar förrän en kort tid tillbaka.

– Jag fick förfrågan av valberedningen om en suppleantplats till en början, vilket senare utvecklades till snack om en ledamotplats. Men det här senaste om att bli ordförande kom väldigt sent. Det kom förra veckan.

Brandt är 61 år och flyttade till Västerås 1987. Sedan dess har han följt VSK Fotboll och VSK Bandy.

Nu får Grönvitt som Brandt själv uttrycker det: ”En supporter som ordförande”. En stor anledning till att han valde att tacka ja är övriga personer som valdes in i styrelsen.

– Jag såg att det fanns en väldigt bra omgivning, och det hade stor betydelse. Att driva det på fyra, fem personer hade inte känts bra. Nu är vi full styrelse. Arbetsfördelningen blir större.

Han utvecklar sitt resonemang:

– Jag förstår ansvaret men jag tror inte att det blir samma tryck på mig som på Eva (Svensson) – jag tror att vi kan sprida ut det på fler personer.

Hur ser du på att ta över en superettaklubb som VSK?

– Det är fantastiskt ärofyllt att få vara med i en sådan anrik klubb. Det är väldigt många som ringt mig och gratulerat. Och att få komma in nu när det är på väg uppåt ... jag kan bara tänka mig hur det hade varit för fyra, fem år sedan. Det är en väldigt stor skillnad.

Mer läsning

Annons