Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Första gången jag blev riktigt arg”

BK30 hade oväntat stora problem mot tabelljumbon.

Annons

BK30 – ett lag som gått betydligt bättre än förväntat i division 1 södra svealand och jagar en topplacering.

Tyresö DFF – tabelljumbo som ligger hopplöst efter och som inte alls fått spelet att stämma.

Att det var så situationen ser ut syntes inte under den första halvleken på Tyresövallen när lagen möttes på söndagen. BK30 uppträdde nonchalant, slog bort bollar och kommunicerade över huvud taget inte med varandra. Trots det gick laget till halvtidvila med en 1-0-ledning efter att mittfältaren Jennifer Forsman stulit bollen från en av Tyresös mittbackar, kommit fri med målvakten och dundrat in bollen med full kraft.

-Alltid skönt att göra sådana mål men vi var inte alls så bra som vi kan vara i den första halvleken. Vårt passningsspel satt inte alls så som vi vet att det kan göra. Det blir lite svårt att spela under pressen att vi ska vinna eftersom det är ett bottenlag, samtidigt som de kommer ut hungriga så jag känner att det egentligen kunde varit 1-0 till dem också efter första, säger Jennifer Forsman.

I halvtid fick laget en rejäl utskällning av tränaren Andreas Tagesson.

-Det var första gången jag verkligen blev riktigt arg på dem. Vi har pratat om att vi måste ha tålamod mot den här typen av lag men det fungerade inte alls. Så i halvtid pratade jag om två saker, delaktighet när vi har bollen och vikten av att kommunicera. För nu pratade ingen annan än Jennifer Forman med någon annan, säger han.

Utskällningen gav resultat direkt. Efter bara några minuter rullade Marie Segerholm in 2-0 efter att ha kommit loss på sin vänsterkant. Sedan reducerade visserligen hemmalaget men innebar egentligen aldrig något direkt hot mot ett BK30 som skärpt till sig ordentligt.

Senare under halvleken kom sedan 3-1 till BK30 genom Hazhan Hama och 4-1 genom Betty Förlin.

-I andra kändes det bättre, då var det lugnt även om det blev oroligt ett par minuter när de reducerade. Viktiga poäng men det gick inte fullt så lätt som jag sa häromdagen, haha, säger Andreas Tagesson.

Mer läsning

Annons