Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Forwards har verkligen levererat"

Två raka segrar och ett övertygande spel. Här är förklaringen till formen:
- Mycket rörelse och kreativitet, säger tränaren Fredrik Giesecke.

Annons
Fredrik Giesecke, tränare Syrianska IF.

6–3 i målskillnad och en spets i målfabrikationen. Syrianska har precis som Skiljebo visat kvalitet direkt från start av division 2-säsongen.

- Vi har fått in bra spelare och behållt många bra. Vi har en blandning av spelare och många unga ambitiösa spelare som vill framåt, säger anfallaren Temesgen Berhane.

Vad gäller nu?

- Vi ska fortsätta vinna matcher och spela så bra som möjligt. Visst, det är bara två matcher men hellre sex poäng än noll. Samtidigt som det gäller att vi är ödmjuka nu och fortsätter göra jobbet.

Fredrik Giesecke:

- Tre av fyra halvlekar har varit riktigt bra. Vi har en målsättning att utvecklas och vara med i toppen. Det viktiga nu är att ingen tror att vi är för bra och kan ställa ut skorna, då blir vi straffade direkt. Vi måste visa samma inställning som i de två första matcherna.

Vad har specifikt fungerat i spelet?

- Killarna tar ett ansvar och jobbar för varandra offensivt och defensivt. Killarna tar löpningar ytan boll både för att ge ytor till andra och sig själva. Vi har mycket alternativ som är spelbara för den som är bollförare. Mycket rörelse och kreativitet. Det syns att många spelare har jäkligt roligt på plan.

Sedan är det punkten målskytte. Där 2014 har startat helt annorlunda än 2013.

- Våra forwards har verkligen levererat. Alla har gjort mål och det är precis vad vi behöver. Förra året skapade vi otroligt mycket chanser men gjorde inte mål, nu har alla som ska leverera gjort det. Då blir det svårare för motståndarna också, de vet inte vem de ska sikta in sig på, säger "Gisan".

Mer läsning

Annons