Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Hawaii” när BK30 föll borta

Dramatiska slutminuter när laget slarvade bort poängen.

Annons

Bortamatchen mot bottengänget Älvsjö var en match BK30 borde ha vunnit ganska lätt. Men missar i försvaret och dramatiska och känslosamma slutminuter gjorde att BK föll med 4-5.

Men det var BK som inledde bäst. Cassandra Korhonen gav laget ledningen redan efter 20 sekunder och gjorde även senare under halvleken 2-1 för sitt BK30. Men den första halvleken slutade 2-2 efter att Älvsjö lyckats få in en boll på hörna på slutet.

-Den första halvleken var inte bra, den andra blev bättre sedan men det var alldeles för mycket misstag i första, säger tränaren Andreas Tagesson.

I den andra halvleken tryckte BK30 på med allt de hade offensivt. Då blev det luckor i försvaret och Älvsjö kontrade in 3-2. Nicole Modin lyckades sedan kvittera innan det var dags för några helt otroliga slutminuter.

90:e minuten. BK30 anfaller men tappar bollen och Älvsjö kan kontra in 4-3.

91:a minuten. Cassandra Korhonen gör sitt tredje mål för dagen vilket betyder 4-4.

93:e minuten. Jättemiss i BK-försvaret och Älvsjö fastställer slutresultatet, 5-4.

-Det var rena Hawaii. Den där sista borde vi definitivt ha försvarat bort men det var några som inte alls kom upp i nivå i dag, främst då i försvaret. Så det har varit lite irriterat nu och mycket känslor. Vi är inte alls nöjda med hur vi spelar, vi trycker på framåt och då öppnar vi oss väldigt mycket och det leder till mål. Det är för dåligt, säger Tagesson.

BK30 går på sommarlov som fjärdeplacerade i serien.

-Vi får vara nöjda med det. Vi har nog överpresterat lite och gjort det bra mot topplagen. Det och att vi gjort mycket mål tar vi med oss. Det vi måste jobba med blir att inte släppa in så många, säger Andreas Tagesson.

Mer läsning

Annons