Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ineffektivt BK föll mot storfavoriten

Radade upp chanser men fick dålig utdelning.

Annons

BK30 inledde säsongen i division 1 med två raka, övertygande segrar mot Fanna och Lidingö. På lördagen skulle laget dock ställas inför ett betydligt tuffare prov, favoriten IFK Nyköping hemma på Ringvallen.

Och det tog bara 8 minuter innan Nyköpings outtröttliga forward Edina Begovic hittade nätet bakom Jonna Böckert efter att försvarslinjen inte alls hunnit med, 0-1.

Nyköping utökade sedan ledningen till 2-0 fyra minuter senare och känslan var att siffrorna kunde glida iväg. Men BK kom sedan in allt mer i matchen och lyckades skapa en hel del lägen, men utan att sätta dem.

- När man står en meter ifrån mållinjen och skjuter och bollen ändå inte vill in känns det väldigt jobbigt, säger mittfältaren Nasrin Rashidi Nik.

BK30 började bäst i den andra halvleken och ett reduceringsmål fortsatte att hänga i luften samtidigt som backarna fick allt mer koll på Nyköpingsanfallarna.

Men inte fullständigt.

En enda obevakad sekund räckte för att Edina Begovic skulle få träff på bollen efter en tilltrasslad situation framför BK-målet och 0-3 var ett faktum. Bortalaget lugnade sedan ner tempot avsevärt mot slutet innan BK30:s Cassandra Korhonen lyckades forcera in ett tröstmål på tilläggstid och matchen slutade 1-3.

- Vi var inte riktigt med och det är det som fäller oss. De vinner de flesta förstabollarna för att vi inte är beredda när saker händer. Och sedan sätter vi inte de lägena vi borde sätta. Jag känner ändå att 1-3 mot dem som är stora favoriter är ett okej resultat, säger Nasrin Rashidi Nik.

Mer läsning

Annons