Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KLART: Blågula VSK-löftet till Hammarby

UPPDATERAD 23.47. Han gjorde P98-landskamper under säsongen. Nu lämnar Marcus Degerlund VSK Fotboll för spel i Hammarby.- Marcus är en bra mittback med stor potential, säger Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg till klubbens hemsida.

Annons
Marcus Degerlund, VSK Fotboll.

VSK Fotboll tappar en av sina största talanger.

Marcus Degerlund har skrivit på ett tvåårskontrakt med Hammarby, där han presenteras som en spelare för den allsvenska klubbens U19-lag.

- Marcus är i första hand scoutad i landslagssammanhang och vi tycker att det är en mittback med stor potential. Möjligheten att få honom till oss från Västerås dök upp, och utifrån de behov vi har i U19 i dag, och i A-laget i framtiden, valde vi att agera och har skrivit ett två årskontrakt, säger Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg.

Degerlund hade kontrakt med VSK Fotboll, men några detaljer kring om övergången innebär en försäljning är inte kända.

Mittbacken debuterade från start i tävlingssammanhang för VSK Fotboll hemma mot Nyköping i 1-4-förlusten under våren och gjorde gott ifrån sig då.

Men i konkurrens med Oliver Ekroth, Robert Medvegy, Asmir Suljicic och Jakob Andersson lyckades han inte ta en plats under höstsäsongen.

Och nu fortsätter utvecklingen i Hammarby och Stockholm.

- Marcus är en stark huvudspelare, vilket inte bara beror på hans längd (194 cm) utan även på hans tajming och mod. Och trots sin längd har han god koordination och kroppskontroll. Han besitter en bra fart och har dessutom en bra vänsterfot både i det korta och långa passningsspelet. Det är en bra försvarsspelare med god defensiv instinkt. Om utvecklingen går som vi och Marcus hoppas så kommer han så småningom kunna vara med och konkurrera i A-truppen, säger Hjelmberg.

Så här säger VSK Fotbolls ena sportchef Ado Sadzak:

 - Vi ville behålla honom men kan inte garantera något inför kommande säsong. Vi ser det som att han är värd mer än vad vi får i utbildningsbidrag, men vi får också se det som att stoppar vi honom nu, ja, då kanske han inte vill komma tillbaka i framtiden.

VSK Fotbolls vinning på affären: utbildningsbidrag och framtidsklausuler.

Sadzak vill inte berätta vad utbildningsbidraget ligger på.

 - Vi är nöjda, och de är nöjda. Dessutom har vi flera klausuler på vidareförsäljning, och om han skulle komma att spela för deras A-lag i framtiden.

Så här säger huvudpersonen själv:

- Det är kul att komma till en så pass stor klubb, och jag ser fram emot en rolig säsong. Hammarbys U19-lag är jäkligt bra, bland de bästa i Sverige, så det ska bli kul att spela på den nivån. Det ska också bli kul att komma till Stockholm, säger han till Hammarbys hemsida.

Annons