Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köping vann herrfinalen

Franke var två minuter från att ta hem VLT-cupen. Då gjorde Köping två mål på två minuter – och vann.
- Vi borde ha vunnit och vi borde ha vunnit stort, säger anfallaren Peter Fernström.

Annons

Joakim Johansson sköt 2-1 till Franke med dryga kvarten kvar att spela – och då talade det mesta för att VLT-cuppokalen skulle hamna på Råby IP.

Då vände Köping. På två minuter.

- Det är ett självmål och ett jättebra skott som går stolpe in. De hade turen på sin sida, säger Fernström.

Franke krigar i toppen av division 3 – och jagar uppflyttning. Köping jobbar för att hålla sig kvar i division 2. Divisionsskillnaden syntes inget av på Swedbank Park.

- Vi borde ha vunnit och vi borde ha vunnit stort. Det gäller att göra mål på sina chanser. De är inte helt ofarliga, men jag tycker att vi har dem, säger Fernström som stod för framspelningarna vid båda Frankes mål.

Nöjd med din egen match?

- Jag gjorde en bra match, men borde ha gjort två-tre mål i alla fall.

Tränaren Peter Markstedt samlade laget efter förlustmatchen inne i omklädningsrummet i Mimerhallen. Och hyllade sina spelare.

- Vi sade redan innan matchen att resultatet inte är det viktiga utan vi skulle få med oss en bra prestation. Och det tycker jag utan tvivel vi gör. Vi har lätt räknat 15 lägen att göra mål på. Det är ett svaghetstecken för dem. Vi gör precis allt rätt bortsett från att vi inte får in bollen, säger ”Markan”.

Och fortsätter:

- Vi visste att Köping skulle skapa chanser på oss. Speciellt när de spelar som de gör. De anfaller ju med tio man och försvarar sig med. Och helt ärligt – en sådan här match ska sluta 10-2 till oss. Jag är jäkligt stolt över killarna och vi visar att vi är med mot de här lagen som lirar i division 2.

Franke har tre omgångar kvar i seriespelet. Markstedt hoppas att prestationen cupfinalen ska ge laget energi.

Men det finns orosmoment. Både mittbacken Johan Lindner och mittfältaren Jocke Eriksson linkade av planen med skador. Och riskerar att missa matchen mot FBK Karlstad på lördag.

- Det är absolut inte bra och den risken får man ju ta när man spelar en cupfinal så här tätt inpå seriematchen i helgen. Det är två gubbar som varit ordinarie i stort sett hela säsongen.

Matchfakta

Franke-Köping 2-3 (1-0)

Mål, Franke: Joakim Johansson, Daniel ”Osten” Malmlöf. Köping: Ibrahim Bangura, Självmål, Amer Filipovic.

Mer läsning

Annons