Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren: "Det är löjligt"

Hanna och Frida Lindgren blev lovade att få spela match med Köping. Men två dagar senare drogs löftet tillbaka - och nu är duon sparkade.
- Helt plötsligt så kom dom och ändrade sig, säger Hanna Lindgren.

Annons

Hanna och Frida Lindgren hade ett val i går.

Antingen att spela innebandymatch med Köping i division 1 mellersta - eller träna fotboll med Gideonsberg.

- Vi var på väg att till fotbollsträningen. Men sen ändrade vi oss och tänkte att de inte kunde bestämma vad vi ska göra, säger Hanna Lindgren.

Duon valde att spela innebandymatchen. Och det blev inte populärt.

Men enligt Hanna hade tvillingarna först blivit lovade av GIF att få spela matchen - men sedan fått löftet tillbakadraget av klubben i onsdags.

- Jag tog i hand med Haci (Aslan, damordförande) och han sa att det är klart att ni ska spela matchen, vi har ändå ingen match i helgen. Men sen två dagar senare har vi möte med Erik (Acar, tränare) och då har dom ändrat sig helt och hållet. Det är så löjligt det här.

Tvilligarna hade stor del i Rönnby SM-guld i våras. Sen blev de uttagna till U19-landslaget och hjälpte blågult att vinna VM-guld.

Det innebar att de missade en del av fotbollssäsongen. Men efter det har duon haft hög träningsnärvaro.

- Vi har knappt missat en enda träning sen dess. Vad skulle vi ha gjort, tackat nej till landslaget? Det finns spelare som åkt på semester och vilat från träningar - men nu när vi missar en enda för att spela en match så får vi sparken. Det känns jättekonstigt. Men jag ville hellre spela matchen än att träna, så då är det väl lika bra då. Livet är för kort för att göra saker som andra säger åt en.

Hur gör ni nu - blir det innebandy fullt ut?

- Vi kommer att spela fotboll på lägre nivå och satsa fullt på innebandyn.

Vad händer om GIF ändrar sig och Erik Acar ringer och vill ha er med i kvalet?

- Då ställer vi upp för tjejernas skull.

Mer läsning

Annons