Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittfältaren lyfter i VSK

2010 startade han för Syrianska som jagade superettakval. Fyra år senare är Boris Ljevar tillbaka på samma nivå - efter sin svåra knäskada.
- Jag hade ett bra år då, men nu känner jag mig stark igen, säger 26-åringen.

Annons
Boris Ljevar.

Boris Ljevar har upplevt det värsta med fotbollen - en svår skada höll honom borta i över två år.

Nu har spelat till sig en ledande roll i division 1 norra igen.

- Jag hade ett bra år 2010 innan skadan. Vi hade ett bra lag då också, så då kände jag mig bra. Men jag börjar komma tillbaka nu och känner mig stark, säger Ljevar inför dagens möte mot BK Forward.

Samtidigt som han ger sig själv godkänt hittills har han satt kraven högre.

- Det är helt okej, tycker jag. Men det finns mycket mer att ta av också vilket är skönt. Man känner sin egen kropp bäst och jag känner att det finns mer att hämta.

- Två år utan fotboll var jävligt jobbigt. Nu spelar jag varje match och tränar varje träning vilket är bra. Senaste matchen var riktigt bra och nu är det bara att fortsätta.

Du spelar en viktig roll för VSK som spelfördelare med mycket boll, hur känner du för det förtroendet?

-Jag känner att jag har förtroendet och det gäller att göra det jobbet också. Jag tycker att jag klarar det hyfsat och kan mata våra forwards och yttrar med bollar. Jag känner mig trygg.

Han bildar centralt mittfält tillsammans med Patrik Grönvall - och hyllar samarbetet.

- Det som är bra är att jag och Grönvall har väldigt tydliga roller, vi vet vad vi är bra på. Han har sin grej och jag har min. Han är grym på att vinna boll, ta andrabollar och sätta i gång bollen medan jag försöker ta hand om mer uppspel och sätta folk i spel.

Du njuter verkligen av att ha bollen och är mer eller mindre alltid spelbar?

- Alltså ... jag hatar fegt spel. Vill du inte ha bollen kan du stanna hemma. Så enkelt är det, du måste vilja ha boll och spela matchen. Annars vet jag inte varför man spelar fotboll. Sedan kanske jag vill ha bollen lite väl mycket, men det är sån jag är. Ramin tillåter mig att vara så, säger 26-åringen.

VSK har startat norrettan med fyra poäng på fem matcher och är under nedflyttningsstrecket. Samtidigt har klubben mött lag på övre halvan - och spelarna själv anser att den spelmässiga tendensen är positiv.

- Ska jag vara ärlig så var jag inte det minsta orolig inför Valsta, men det var jävligt viktigt att vinna. Första matchen var katastrof, men sedan tycker jag att vi har spelat bra fotboll och hade mycket lägen mot både Luleå och Dalkurd.

- Det hade varit annat om vi inte skapat eller kunnat slå fem pass inom laget, men nu känns det bra och det gäller att fortsätta. Åka till Örebro i dag och spela fegt, då är vi på ruta ett igen. Det gäller att vi trummar på som vi gjort, säger han inför Forwardmötet som VLT rapporterar live med start 15.00.

KOMMENTAREN - från tränaren Ramin Kiani.

"Han (Ljevar) har varit fenomenal. Det är vår Pirlo, fungerar han i sitt passningsspel så fungerar vi väldigt bra. Han bestämmer tempot och kan styra spelet. Sen finns det utvecklingsmöjligheter för honom, som att bli snabbare i första stegen och träna upp fysiken och konditionen. Men man får inte glömma att han var borta från fotboll i nästan två och ett halvt år. Jag tycker att han har höjt sig ett snäpp från förra året."

Mer läsning

Annons