Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyckelspelaren lämnar BK30 – klar för seriekonkurrenten: "Ser fram emot att fortsätta utvecklas"

Mittfältaren Rebecca Rulander, 19, lämnar BK30.
Talangen har skrivit på för konkurrenten AIK.
– Jag har höga ambitioner med mitt fotbollsspelande och ser fram emot att fortsätta utvecklas i AIK och vara delaktig i att vi tar steget upp i Damallsvenskan, säger hon till AIK:s hemsida.

Annons
Rebecca Rulander lämnar BK30 för konkurrenten AIK. Bild: Sofia Fors.

Det blev bara en säsong i BK30 för Rebecca Rulander.

Nu lämnar hon för konkurrenten AIK som slutade trea i elitettan.

– Rebecca är en spelare som vi märkt av som motståndare under två års tid och nu visade det sig att vi får möjligheten att utnyttja hennes kvalitéer hos oss istället. Vi ser henne som en central mittfältare där hennes passningsspel i både det långa och korta spelet kommer att vara en bra tillgång för laget, säger AIK Fotbolls sportchef och chefstränare Christer Lundin till klubbens hemsida.

Rulander gjorde damallsvensk debut så tidigt som 2014 för Eskilstuna United. Men 19-åringen fick aldrig någon regelbunden speltid och drabbades senare av en meniskskada som tvingade henne till operationsbordet.

I december 2015 gick flyttlasset till Östersunds DFF där hon gjorde 25 matcher i elitettan innan flytten till BK30.

Tiden i Västerås blev lyckad och mittfältstalangen blev lite av en nyckelspelare. På 18 matcher stod hon för två mål. Nu fortsätter karriären i AIK.

– Jag ser fram emot ett roligt år i AIK. Jag har höga ambitioner med mitt fotbollsspelande och ser fram emot att fortsätta utvecklas i AIK och vara delaktig i att vi tar steget upp i Damallsvenskan, säger Rebecca Rulander.

Mer läsning

Annons