Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye VSK-tränaren: "En dröm går i uppfyllelse"

Ramin Kianis avhopp kom som en chock för många.Men inte för tränarkollegan Fredrik Ramström - som tar över ansvaret.- Jag har vetat om det en tid. Det är en ära att få bli huvudtränare i VSK, säger Ramström.

Annons

I onsdags kom chockbeskedet. Tränaren Ramin Kiani hoppar av sitt tränaruppdrag i VSK Fotboll för en tjänst som riksinstruktör på Svenska Fotbollförbundet.

Efter matchen mot Sylvia på söndag är det Fredrik Ramström som tar över huvudansvaret.

VLT tog ett snack med Ramström efter fredagens träning på Swedbank Park.

- Jag fick en förfrågan om att ta över och det kan man inte tacka nej till. Det är en ära att få träna VSK. Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse. Jag började i föreningen som en liten sjuåring och har varit spelare i klubben i 22 år, säger Ramström.

- Att nu få bli huvudtränare i VSK, ja det känns som att cirkeln har slutits. Det här blir en härlig utmaning.

Ramström berättar för VLT att han har känt till Ramin Kianis planer ett tag.

- För mig kom det inte som en överraskning. Jag har känt till det en tid.

Varje säsong ställs det höga krav på VSK. Hur kommer du att hantera den pressen?

- Pressen är något man får leva med, så är fotbollen. Men största pressen kommer från mig själv och jag vill göra ett bra jobb. Jag ska göra mitt allra bästa och mer kan man inte göra.

Hur ser du på lagets säsong så här långt?

- Spelmässigt kan vi mäta oss med de bästa lagen, det har vi visat några gånger. Sen har vi inte lyckats få till det den sista tredjedelen i vissa matcher.

VSK har en extremt viktig match på söndag när Sylvia kommer på besök. Norrköpingslaget har lika många poäng som Grönvitt och en seger är ett måste för att inte fastna i bottenträsket.

- Vi kom inte upp i nivå i Vasalundsmatchen. Nu ska vi göra en bättre prestation mot Sylvia. Vi behöver vara aggressivare i vårt presspel än vad vi var senast. Och på hemmaplan har vi haft ett bättre passningsspel och mer fart i spelet.

Mer läsning

Annons