Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Özcan: "Tror inte vi vinner serien"

En stabil seger i genrepet. Då ställer tränaren Özcan Melkemichel högre krav på sitt Athletic FC.
- Det enda som är positivt är att vi vinner, säger han efter 2-0 mot VSK.

Annons
Özcan Melkemichel, Athletic FC:s tränare.

AFC-tränaren tycker inte att hans manskap kom upp i normal standard.

- Det är en väldigt seg match tycker jag faktiskt. Vi fick inte i gång passningsspelet och vi var långa och breda som lag.

Ändå syns tendenserna från det spel ditt lag visade upp när ni vann norrettan med Syrianska FC. Har du prioriterat att organisera laget i defensiven?- Ja, det har jag faktiskt. I och med att det är så mycket nytt folk här så har jag självklart jobbat mycket med försvarsspelet, säger han och fortsätter:

- Men det är just det jag också är besviken på i dag, att vi inte riktigt klarar av att hålla organisationen.

De offensiva riktlinjerna har fått vänta.

- Vi har inte jobbat med det mer än de sista 2-3 veckorna. Det kommer med tiden. Man måste prioritera en sak och då har vi valt försvarsspelet, säger han och fortsätter:

- Framåt skapar vi ändå en hel del chanser under de här matcherna som vi har spelat. Kan vi få ihop helheten blir det nog bra.

Blir AFC ett topplag i år?- Nu kan jag inte topplagen riktigt bra. Men jag såg Brage (AFC:s premiärmotståndare) i går. De verkar väldigt starka fysiskt och spelar en enkel fotboll efter det materialet de har. Det kommer nog bli ett topplag i den här serien. De jobbar jättehårt, säger Melkemichel som tror på Borlängelagen:

- Dalkurd är ett bra fotbollslag med många tekniska spelare. Vi har inte ambitionen att ligga i den absoluta toppen i år. Men det är fotboll, man vet aldrig. Och klart att vi någonstans vill hamna topp 6. Hamnar vi där är vi nöjda.

Melkemichel, som vann norrettan i överlägsen stil 2008, vet vad som krävs för att vinna serien.

- Jag vet exakt vad som krävs. Och där känner jag faktiskt inte att vi är i dag. Och därför tror jag inte vi vinner den här serien.

Mer läsning

Annons