Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så svarar Skiljebo

VIK ville flytta derbyt. Men SSK sa alltså nej.– Det är inte för att vi är fega. Men det är svårt att klämma in en match senare i det täta programmet, säger SSK-tränaren Hans ”Hansken” Johansson.

Annons

Att flytta med en dags varsel var aldrig aktuellt för SSK. Styrelsen tog beslutet tidigare i dag – och det stöds av Johansson.

– Det blir fel att vänta med den till hösten och att klämma i den i det täta matchandet den närmsta tiden funkar inte. Att spara den till en vecka in på semestern är inte heller bra, säger han

Assisterande tränaren, Johan Svensson, har aldrig hört talas om att flytta en match på det här viset.

– Om vi har en bred trupp som gör at vi kan spela i ett liknande läge, men inte motståndarna kan det så blir vi straffade om matchen flyttas. Så kan det inte vara.

VIK får alltså skrapa för att få ihop lag.

Risk för underskattning?

– Aldrig. Psykologin säger tvärtom. När allt går gå emot så höjer man sig och VIK har verkligen visat att de är ett lag som kan det och som gör det bra tillsammans även om det inte är någon direkt som tror på dem, säger Hansken.

SSK-mittfältaren Eddie Johansson hade helst sett att VIK ställt upp med sina bästa spelare.

– Nu är det som det är, men de hade inte haft något att skylla på när vi vunnit mot dem om de haft alla spelare med, säger han.

Mer läsning

Annons