Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Semifinal i VLT-cupen: ”Det blir stentufft”

VLT-cupens vinnare får en plats i Svenska cupen. Då mönstrar Skiljebo en stark trupp i semifinalen mot IFK Västerås. – Vi kommer att ställa hungriga spelare på planen, säger tränaren Matthias ”Hasa” Andreasson.

Annons

VSK Fotboll spelar i superettan – och har därför en direktplats till Svenska Cupen.

Det betyder att Västmanland har två platser till nästa års turnering – och den går till segraren i VLT-cupen.

Årets turnering har alltså högre status än de senaste årens upplaga.

Då kommer Skiljebo med en namnkunnig trupp till semifinalen mot IFK Västerås trots att laget är mitt uppe i seriesegerfajt i division 2 norra Svealand.

– Det skulle vara fantastiskt kul att få en sån match (Svenska Cupen), men då måste vi se till att slå IFK Västerås först, säger Hasa Andreasson.

Det oerhört formstarka Skiljebo mönstrar inte den starkaste elvan.

Men ställer upp med ett bra lag.

– Vi kommer att ha lite frånfall på grund av skador och sjukdomar, så vi startar inte med det allra bästa laget – men det spelar egentligen ingen roll för vi har så pass bra bredd i truppen just nu. Vi kommer att ställa hungriga spelare på planen, säger Hasa.

Skiljebotränaren hyllar stämningen i laget.

– Det är lätt att vara ledare just nu. Spelarna gör det för jäkla bra och de yngre driver på de äldre och de i sin tur ryter till mot de yngre om det behövs. Det är kanonstämning.

Hur ser du på IFK Västerås?

– Vi har mött dem två gånger i år och senast gav de bra motstånd trots att de saknade några spelare. Det blir stentufft att vinna med tre mål över dem.

Det skiljer tre divisioner mellan serieledaren i division 5 och tvåan i division 2.

IFK Västerås har tre handikappstraffar att utnyttja.

Andreasson är måttligt nöjd med det upplägget.

– Jag tycker att det är dags att sluta med straffarna nu. Det känns konstigt att de finns när det står en plats på spel till en så pass stor tävling som Svenska Cupen. Men det är bara att gilla läget för oss.

Annons