Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Serieledarens stora test

Syrianska leder division 2 norra Svealand. I kväll testas klubben på allvar - av tvåan Gamla Upsala.
- Det är inte ofta det spelas en sådan match, säger tränaren Fredrik Giesecke.

Annons
Fredrik Giesecke.

Fem segrar och två förluster på de sju första omgångarna. Den starten har landat serieledning till Syrianska IF.

I kväll försvarar de rödgula den mot ett annat topplag - Gamla Upsala SK.

- Det är inte så ofta som man får den möjligheten att ettan och tvåan möter varandra. Vi känner oss riktigt laddade och även om vi hade match för två dagar sedan ska det inte påverka, säger Giesecke.

Syrianska mönstrar ett lag utan avstängde Philip Özer. Enligt vad VLT erfar går Karzan Azizi in som ersättare.

- Tråkigt att Philip inte kan spela, men då får någon annan chansen att gå in och göra det bra. Även om vi gjorde 1-0 tidigt senast var det som gjorde att vi kunde stänga butiken våra avbytare. Karzan, Abdo (Mahmoud) och David (Hasler) kom in med ny energi och det kommer att vara viktigt framöver. Bänken kommer att bli viktigare och viktigare ju längre säsongen går.

Vad krävs för att ni ska behålla serieledningen framöver?

- Fortsätta som vi gjort, självklart ha lite tur och att vi är ödmjuka inför varje match. Vi får inte flyga iväg i tankarna och måste jobba lika hårt som mot Kvarnsveden. Så hårt har jag aldrig sett det här laget jobba. Sedan kan vi inte ha lika mycket skador och sjukdomar, det kommer inte att hålla i längden.

Vad fick du för reaktioner av spelarna efter värvningarna av Samuel Barlay och Sheriff Suma?

- Det har bara varit positivt. Även om vi spelar i … om jag får kalla det gärdsgårdsserie … så är killarna professionella. De inser också att vi måste förstärka laget om vi ska ha möjlighet att hänga med i toppen alla 26 omgångar. De vet att de här killarna kommer med bra kvalitet. Har de två bara rätt inställning kommer det att vara två riktigt bra nyförvärv.

- Vi hoppas att de börjar träna runt 10-15 juni och hinner träna två veckor innan vi går på sommarledigheten och kan vårt spel till vi drar igång igen inför höstsäsongen.

LÄS MER! I dagens pappersupplaga av VLT hittar du en längre intervju med Syrianskas poängkung, vänsterbacken Dennis Persson. Missa inte den.

Mer läsning

Annons