Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skiljebo och VIK är två besvikelser"

Halva säsongen av division 2 norra Svealand är avgjord. VLT har pratat med seriens alla tränare - här är deras omdömen hittills.

Annons
Johan Törnbloms VIK och Robert Medvegys Skiljebo har inte infriat förväntningarna under vårsäsongen.

1)

Frågorna:Hur ser du på ditt eget lags vårsäsong?

2) Vilket lag vinner serien?

3) Vilka tre lag åker ur?

4) Vad säger du om västeråslagens insats?

1.

Mike Lindström, IK Frej – Vi är väldigt nöjda med tabelläget, ett bra utgångsläge inför hösten. Men det är en besvikelse att vi inte har lyckats göra fler mål. Lagen har en annan inställning när de möter oss i år, de backar hem och är inställda på att kriga. Det gör det svårt för oss att komma förbi deras backlinje.

2. – Det är en jämn serie, alla lag har tagit poäng mot varandra., men jag hoppas att vi ska kunna hålla vår position säsongen ut. Vi är ett lag med mycket rutin som kan ta vara på positionen i tabellen.

3. – Sundsvall är utsatt. Deras läge ser lite prekärt ut. Jag kan inte komma på nåt lag som är svagare än något annat. Det blir en fajt ända till målsnöret.

4. – VIK spelar välorganiserat, men saknar något mer spännande framåt. Skiljebo har jag inte sett sen vi spelade mot dem i öppningsmatchen. Men jag är lite överraskad att de inte var starkare i år. Jag hade räknat med att de skulle vara uppe i toppen av ligan.

1.

Paul Lindholm, Sollentuna United FF– Vi har blandat och gett. Vi har bland annat två förluster mot två bottenlag, men generellt sett har det gått bra. Ungefär som vi hade hoppats på.

2. – Frej har sett starka ut. De blir favoriter under hösten om de kan hålla ihop det på samma sätt som under våren.

3. – Sundsvall ligger pyrt till. De har inte tagit många poäng under våren. Jag ser inte hur de ska få ihop poängen för att vara kvar. Sen är det mer svårtippat.

4. – Skiljebo trodde jag skulle vara starkare. De kändes betydligt svagare än ifjol då jag var väldigt imponerad av dem. Nu kändes det som att de hade tappat mycket energi och udd framåt. VIK spelar ganska kraftfull och fysisk fotboll. Vi förlorade mot dem trots att vi var spelmässigt bättre, de fick två gratismål på hörnor. Jag tror att de kommer att klara sig kvar om de spelar som de gjorde mot oss.

1.

Per Lindberg, Hudiksvalls ABK – Poängmässigt är vi ganska nöjda. Prestationsmässigt tycker jag vi att vi skulle kunna lite bättre.

2. – Rakt upp och ner så tror jag på Frej, De har sett jämnast ut. De vinner de täta matcherna.

3. – De övriga tänkte jag säga. Alla kan slå alla och alla kan få stryk av alla. Jag tror inte serien kommer att se ut som i dag när den är färdigspelad.

4. – I förhandssnacket var väl både VIK och Skiljebo med i favoritdiskussionen. Jag skulle tro att de är besvikna över sin poängskörd. Men omöjligt är det inte att komma ikapp, serien är jämn.

1.

Jan Lindström, Strömsbergs IF– Vi har gjort det jättebra. Vi har fått ihop mer poäng än vi trodde vi skulle få. Vi hade målsättningen att klara oss kvar som nykomlingar.

2. – Jag tror Frej vinner. De har släppt in minst mål.

3. – Sundsvall åker ur, Sen är det nog sju-åtta lag som slåss.

4. – Enligt utsago skulle båda vara topp fyra och Skiljebo hade högre ambitioner. Så det är två besvikelser. Jag tycker Skiljebo har större förutsättningar spelmässigt än vad VIK har. VIK får kämpa hårdare för att ligga kvar, men jag tror att de kommer klara sig.

1.

Christer Johansson, Rotebro IS FF – Vi har gjort det mycket bra. 18 poäng och en femte plats. Målsättningen från början var att vi skulle stöka till det för endel lag. Vi har gjort det jättebra.

2. – Det gör Frej. Ett av de lag jag trodde från början.

3. – Sundsvall åker ut är jag helt övertygad om. Enköping de ligger där nere. Gör för lite mål. Köping kan också få det lite klurigt.

4. – Skiljebo är en klar besvikelse. De tror mycket, men presterar

lite. De spelar rätt bra fotboll, men det spelar ingen roll om man inte omsätter det i någonting. VIK gör för lite mål. Håller trenden i sig klarar de sig inte. Det håller inte att inte göra några mål i den här serien.

1.

Ramin Kiani, Gamla Upsala SK– Resultatmässigt är vi långt ifrån nöjda. Prestationen på hemmaplan är helt okej, men på bortaplan har vi inte nått en jämn nivå. Vi har en del att jobba på under hösten.

2. – Jag hade Frej som favorit från början och det håller jag fast vid. De har varit väldigt stabila och bara släppt in sju mål.

3. – Sundsvall hänger lite löst, även om jag tror de kommer plocka sina poäng på hemmaplan. Resten står skrivet i stjärnorna.

4. – De själva och alla andra tippade nog Skiljebo som ett topplag. De har varit en negativ överraskning. Men med tanke på att de tappade en del gubbar inför säsongen så kanske det inte är så överraskande att de är ett mittenlag. VIK har kontinuitet i både spel och på ledarsidan så jag tror att de kommer att grejar det.

1.

Benny Harlin, Köping FF – Jag tycker killarna har skött sig bra. Tyvärr har vi haft lite oflyt med resultaten, vi har inte haft marginalerna på vår sida. Bara det lossnar så kan det rinna på rätt så bra. Det är en förhoppning till hösten att det ska göra det också. Vårt mål är att klara oss kvar.

2. – Frej är det bästa laget vi har mött i serien. Det finns ingen position som de är dåliga på.

3. – Serien kommer vara så tajt. Jag tror inte det avgörs förrän sista omgången. Det är lika tajt neråt som det är uppåt. De som ligger sämst till är väl Sundsvall, ett ungt orutinerat lag.

4. – Skiljebo hade jag trott skulle vara med och fajtas där uppe. När man ser till materialet så tycker jag de skulle vara där uppe. Skiljebo var med i toppen ifjol men viker ner sig de matcher jag sett. De har toppar, men har inte fått ut max av alla spelare. VIK har sämre spelarmaterial, men jag ser att det laget har potential.

1.

Benny Mattsson, IFK Sundsvall – Självklart hade vi önskat fler poäng, men spelmässigt känner vi att vi har varit med i de flesta matcherna. Det har har varit mycket in och ut med spelare, tyvärr har vi inte haft kontinuitet med startelvan. Vi tror att vi kommer ordna det innan det är klart.

2. – Frej höjer sig över mängden. De har haft mest variationsrikt spel, kan både spela i djupled och hålla mycket boll. Sollentuna var otroligt spelskickliga. Sedan har det varit ganska jämnt.

3. – Jag tror vi kommer att reda ut det. Det är förmodligen de som är nere nu som kommer göra upp om det.

4. – VIK tyckte jag var ganska bra. Jag trodde de skulle ligga bättre till efter vårt möte, de kändes ganska starka då. Skiljebo är inget dåligt lag, men vår match mot dem kunde vi ha vunnit. Det kan vara så att man inte har fått ut tillräckligt av spelarmaterialet. Lite grann som oss.

1.

Tony Andersson, Sandvikens IF – Sådär, jag får ge oss godkänt och inte mer. Vi har tagit lite för lite poäng än vi är nöjda med. Spelmässigt har vi inte gjort det vi hade förväntat oss.

2. – Tror Frej är starkast i slutändan. De känns jämnare än oss andra.

3. – Otroligt svårtippat med tanke på hur jämn serien har varit. Sju-åtta lag kan vara med och slåss därnere, de flesta lag får se upp, få lag kan känna sig lugna.

4. – Både VIK och Skiljebo är nog missnöjda. Det borde de vara. Jag tror de hade förväntat sig mer av sig själva än de har presterat. Skiljebo har varit för ojämna och VIK har stora målproduktionsproblem.

1.

Patrik Bjerketun, Enköpings SK FK– Vårt problem är målskyttet. Vi har ett ungdomligt lag. Lite enkla misstag har gjort att vi har förlorat matcherna.

2. – Det bästa laget vi mött i år är frej. De borde vinna serien.

3. – Hudiksvall och Sundsvall har varit de sämre lagen vi har mött. Det kommer nog hända mycket under hösten.

4. – VIK är ungefär som oss. De har gått lite sämre än förväntat. Skiljebo samma sak. De är två lag inklusive oss som jag hoppas kanske går uppåt i tabellen. VIK börjar få ihop laget och kommer säkert att stiga i tabellen. Skiljebo blir nog också starka på hösten.

1.

Jonny Rödlund, Skiljebo Hur ser du på ditt lags insats?

– Det har varit lite blandat. Vi har tappat otroligt mycket spelare från förra årets startelva, sex innan säsongen och tre under våren. Många är unga så det kommer ta

lite tid. Vi har skapat ofantligt mycket men har haft otur med målskyttet. Jag tror det kommer vända nu till hösten. Några spelare måste höja sig lite, några som måste ta ett kliv till.

2. Vilket lag vinner serien?

– Det lutar åt Frej.

3. Vilka tror du riskerar att åka ur?

– I den här serien kan det bli vilka som helst, kan inte svara på det.

1.

Martin Gustavsson, VIKHur ser du på ditt eget lags insats?

– Resultatmässigt är vi inte riktigt där vi vill vara, jag hade hoppats på mer poäng efter vårsäsongen. Den sak som har spökat är målskyttet. Sex matchers måltorka. Det är där skon klämmer. Försvarsmässigt är vi otroligt stabila.

2. Vilket lag vinner serien?

– Jag tror att Frej och kanske Gamla Upsala, om de får vara hela, tar hem det. Inget lag är så mycket bättre än något annat.

3. Vilka tror du riskerar att åka ur?

– Jag tror sundsvall åker. Sedan är det fem-sex lag som är inblandade. Kan man få en strike och vinna tre matcher, kan man ligga i mitten. Det är öppet.

Mer läsning

Annons