Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söndag: Graham Potters resa i ÖFK– se del två av dokumentären om succétränaren

På söndag släpps den andra delen av Mittmedias dokumentär som handlar om hur Graham Potter kom till ÖFK, hans år i klubben från division 2 Norrland till allsvenskan och Europaspelet.

Annons

Mittmedia har fått en unik möjlighet att gå på djupet för att ta reda på vad som ligger bakom Graham Potters framgångar med Östersunds FK. Sportens Fredrik Sjölund har tillsammans med videokreatören Besart Gerbeshi skapat dokumentären.

I den andra delen får vi följa med i Graham Potters första tid i ÖFK, och vägen fram till allsvenskan. Daniel Kindberg berättar bland annat om rekryteringsprocessen.

– Jag tog kontakt med en kompis till mig och beklagade mig våldsamt över alla dåliga tränare som jag hade rekryterat. Han hade ett enkelt svar på det – jag valde fel hela tiden, säger Daniel Kindberg, ordförande i ÖFK.

Daniel Kindberg och Graham Potter.

Bobo Sollander och Björn Hamberg berättar om den första tiden med Graham Potter som huvudtränare för laget.

– Det var väl ganska mörkt när han kom in, vi hade åkt ur ettan efter fem år där, säger Bobo Sollander, en av de spelarna som varit med under alla åren med Graham Potter.

Graham Potter och Bobo Sollander.

Del två i dokumentären publiceras på söndag kväll, 20.00, och går att se för alla pluskunder och prenumeranter.

Plus: Så skapar du ditt eget konto för att ta del av allt material på samtliga Mittmedias sajter

Här kan du se del ett av dokumentärserien.

Den tredje delen publiceras 5 november och där gör vi en djupdykning i personen Graham Potter. Vem är han egentligen utanför planen?

Den fjärde och sista delen publiceras den 12 november och handlar om den magiska sommaren och hösten 2017, när tiotusentals ÖFK-supportrar samlades för att följa ÖFK:s galna resa i Europa League.

Mer läsning