Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränaren lyrisk efter andra raka

Syrianska glänste under annandag påsk. Segern i hemmepremiären bärgades komfortabelt.

Annons
Syrianskas John Junior och Philip Özer jublar efter 2-1.

Tränaren Fredrik Giesecke var efteråt lyrisk. Inte i huvudsak för vinsten utan i första hand för den mentalitet som killarna i laget visade under matchen i division 2.

– Det blev en chockstart där vid frisparken (Strömsbergs ledningsmål), det kändes riktigt jobbigt, säger han.

Men Syrianska skulle inte vika ner sig utan bjöd istället publiken på vad tränaren kallar den bästa fotbollen som laget spelat på många år.

– Vi bjuder på målchanser varannan minut och springer åttor runt våra försvarare.

Med anfallare som exempelvis Temesgen Berhane som fastställde resultatet 3–1 efter otroligt förarbete är konkurrensen mellan spelarna hög. Hittills har det inte varit något bekymmer, menar Giesecke utan lyfter det som något positivt. Han har förhoppningsvis lyckats få spelarna att förstå bänkens roll i Syrianska.

– Det är bänken som vinner poängen åt oss, inte spelarna i startelvan. Det är våra inhoppare som antingen hjälper oss att hålla ledningen eller gör segermålet.

Vad tänkte du när Strömsberg tog ledningen?– Lite orolig blev jag men hoppet fanns kvar, det hade inte gått lång tid alls.

Målskyttar för dagen var Dennis Persson, John Junior och Temesgen Berhane. Samtliga tre stod för varsitt klassmål med otroliga förarbeten.

Trots ett spetsanfall ligger grunden för Syrianskas goda form inte i där.

– Vilket försvarsspel vi har, vi spelar på hela banan och går efter boll så fort vi tappar den. Vi kan spela fotboll och grunderna ligger bakom, säger Giesecke.

Vad tar ni med er från dagens match?

– Att vi kan spela fotboll i våra bästa lägen och vår mentalitet.

Mer läsning

Annons