Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tronêt morgondagens anfallare

VSK Fotbolls Filip Tronêt har fått utmärkelsen morgondagens anfallare i norrettan.
– Kul. Ett bevis på att det gått bra, säger han.

Annons

I eftermiddags möttes de största talangerna från norrettan och söderettan i den traditionella avslutningsmatchen på säsongen.

Efter slutsignalen på Gamla IP i Malmö delade TV4:s expertkommentator Anders Andersson ut priser till de allra bästa talangerna. VSK-aren var nominerad som anfallare tillsammans med Gzim Istrefi, Carlstad, och Irfan Delimedjac, Norrby.

Om Tronêt, 17, sa Anders Andersson så här:

– En mycket spännande spelare, förstår att VSK är glada över honom. Han har ett brett register redan.

Själv sa Tronêt så här om utmärkelsen:

– Blev väl inte så överraskad, hade fått en hint innan men det är klart att det är väldigt kul, säger Filip Tronêt som gjorde elva mål under sin debutsäsong i norrettan.

Norrettans talanger vann matchen med 2–1. Tronêt, som spelade till höger på mittfältet, låg bakom 2–0-målet i mitten av andra halvlek när han perfekt i djupled passade fram Gzim Istrefi.

– Det gick bäst för mig i första halvlek. Det var riktigt roligt att spela, även om vi bara tränat en gång tillsammans. Det var bara skickliga spelare med, säger Tronêt som tidigare även fått pris som årets VSK-lirare.

VSK-tränaren Kalle Granath coachade norrlaget tillsammans med IK Sirius Andreas Brännström.

– Kalle skötte sig som vanligt bra, anser Tronêt.

VSK hade en spelare till i norrlaget; Victor Nilsson Lindelöf inledde matchen, men bröt på grund av en sträckning i baksidan redan i första halvlek.

Annons