Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: VSK-tränarens hyllning: ”Oj, vilken spelare”

Jonathan Böckert frälste VSK med två mål och en assist.Men tränaren Ramin Kiani valde att hylla en annan spelare:- Damir Foric gör skillnad i dag. Oj, vilken spelare, säger han efter 3-2-segern mot Huddinge.

Annons

VSK studsade tillbaka omgående efter den tunga förlusten hemma mot Skellefteå och tog tre poäng borta mot den starka nykomlingen Huddinge.

Trots att Stockholmslaget hade det mesta av spelet lyckades Grönvitt stå emot.

- Förlusten mot Skellefteå var väldigt tung och svårsmält. Nu kom vi tillbaka snabbt. Ett lag med bra karaktär brukar resa sig direkt efter en snyting och det gjorde vi, säger Ramin Kiani.

Och fortsätter:

- Spelmässigt finns det mer att önska men skit i det i dag. Det är ju poängen som räknas. Skönt att killarna visade en sådan uppoffrande attityd.

Forwarden Jonathan Böckert stänkte in ledningsmålet i den 30:e minuten när han tryckte upp bollen i nättaket från nära håll. Simon Johansson svarade för ett bra förarbete.

Böckert gjorde även 2-0 i slutet av matchen när Huddinge pressade för en kvittering. Patrik Grönvall slog en perfekt djupledspassning och Böckert avslutade iskallt.

Sedan bjöd Böckert tillbaka och satte upp Grönvall i ett friläge på stopptid. Grönvall placerade säkert in 3-1. Huddinge reducerade sedan på straff i den sista sekunden.

- Det var många spelare som gick på knäna i slutet. En heroisk insats av laget, berömmer Kiani.

Vad säger du om matchhjälten Jonathan Böckert?

- Böckert har en stigande form och han blir bara bättre och bättre för varje vecka. Men jag måste ändå lyfta fram en annan spelare som gör skillnad i dag, Damir Foric. Oj, vilken spelare. Han håller ihop laget på ett fantastiskt sätt. När han är på planen blir vi lugna på något sätt. Och han är även aggressiv och fantastisk på att läsa spelet.

Mittbacken tvingades utgå med drygt en kvart kvar att spela – men Ramin Kiani ger lugnande besked:

- Det var kramp. Damir har inte spelat sedan matchen mot Forward på grund av skada. Han hade bara en timmes träning i benen inför Huddingematchen. Och sedan kliver han ut och gör det så här bra.

Mer läsning