Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi hör hemma i ettan”

Gideonsbergs IF har bara tagit fem poäng på nio matcher. Nu talar lagkaptenen Jennifer Forsman ut om den tuffa återkomsten till norrettan.

Annons

– Vi borde ha vunnit några fler matcher, säger 25-åringen.

GIF:s tränare Erik Acar är känd för sina kaxiga och ibland överoptimistiska uttalanden.

Inför säsongsstarten sparade han inte på orden utan sa följande i en VLT-intervju: ”Jag blir förvånad om vi inte blir ett topplag. Fyra tror jag att vi slutar men blir inte alls chockad om vi slutar högre upp än så”.

Verkligheten har blivit en helt annan.

Efter den imponerande premiären mot Gävle – seger med 6–0 – har GIF-damerna haft det oerhört tungt och bara lyckats ta ytterligare två poäng.

Laget ligger näst sist i tabellen och läget är pressat.

Men lagkaptenen Jennifer Forsman, som gör sin nionde säsong i den ljusblåa tröjan, är inte orolig – än så länge.

– Vi har jättebra stämning i gruppen och jag har aldrig haft så roligt med ett lag tidigare. Alla är positiva och det är inget gnäll, säger Forsman.

Och fortsätter:

– Men det är klart att vi måste höja oss och börja plocka poäng. Omgående. Många av våra spelare har inte varit i den här situationen tidigare och är kanske inte införstådda med allvaret.

Vad säger du om er skrala poängutdelning?

– Tyvärr har vi inte vunnit de matcher där vi hade chansen. Jag tänker framför allt på våra hemmamatcher mot Umeå och Själevad. Även mot Rågsved tycker jag att vi borde ha tagit någon pinne. Vi måste börja hålla en jämnare nivå under matcherna.

Granskar man lagens målskillnad i norrettan så har GIF långt ifrån släppt in flest mål. 16 minusmål på kontot men samtidigt har laget bara gjort sju mål.

– Det är för dåligt. Vi är bra bakåt men har helt enkelt inte skapat tillräckligt med målchanser. Det måste vi förbättra, säger Forsman.

GIF har gjort bra matcher mot seriens topplag Sunnanå och AIK – men haft det avsevärt svårare mot sämre lag. Forsman tror sig veta vad det beror på.

– Mot sämre lag blir det tuffare eftersom vi har svårt att föra spelet. Det är lättare att spela på kontring och vi måste hitta ett eget spel som passar oss när vi möter sämre lag. Där har vi något att jobba på.

Hur påverkas ni spelare av Erik Acars ofta så överoptimistiska uttalanden i media?

– Vi har stort förtroende för Erik. Det är ändå bra att han visar att han tror hårt på oss. När jag går in på planen tycker jag att det är skönt att känna att han tycker att jag är en bra spelare.

Halva serien har snart spelats – har ni en trupp som håller för norrettan?

– Ja, vi hör hemma i ettan och stundtals har vi visat det. Vi vann tvåan överlägset förra året och därmed är vi för bra för den serien. Nu gäller det att vi börjar plocka poäng. Med start till helgen.

GIF har två matcher kvar innan uppehållet – tabell-åttan Bollstanäs hemma på söndag och helgen därefter Vasalund, som har två poäng mer än GIF.

– Två matcher som vi ska kunna vinna. Det vore skönt om vi kunde ta lite poäng så vi får lite arbetsro under uppehållet.

GIF:s facit i norrettan

Gävle (h)6–0br /Sundsvall (b)0–7br /Kvarnsveden (b)1–1br /Umeå (h)0–1br /AIK (b)0–1br /Själevad (h)0–0br /Rågsved (b)0–2br /Sunnanå (h)0–2br /Gustafs (b)0–2br /br /Återstående matcher innan uppehållet: 26/6: Bollstanäs (h). 2/7: Vasalund (b)./p

Annons