Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vigge" prisad i Portugal – röstades in av spelarna i årets lag

Ena dagen prisades Pontus Jansson, då han togs ut i årets lag i Championship.
Näste svensk att uppmärksammas är Victor Nilsson Lindelöf – som togs ut i den bästa portugisiska elvan.
– Väldigt roligt, säger "Vigge" till Fotbollskanalen.

Annons

Läs också: Uppgifter: Victor Nilsson Lindelöf säkrad av Manchester United – ansluter i sommar

Victor Nilsson Lindelöfs framgångar fortsätter.

Västeråssonen Victor Nilsson Lindelöf röstades fram av spelarna själva till årets lag i portugisiska ligan. Vid det här laget känner vi ju till hans resa senaste året där han vuxit sig bofast i a-landslaget och jagats av bland andra Manchester United.

– Klart det är extra roligt att det är spelarna som röstat fram mig. Det betyder att spelarna tycker att jag har gjort något bra, så det är jätteroligt, säger han till Fotbollskanalen.

Fem lagkamrater från Benfica (Ederson, Nelson Semedo, Pizzi, Kostas Mitroglu och Jonas) togs också ut på galan där Cristiano Ronaldo – vem annars? – utsågs till årets spelare efter framgångarna med EM-guld och Champions League-titeln.

Lindelöf skrev tidigare i år på ett nytt kontrakt för Benfica och ska då ha blivit en av lagets bäst betalda. Fotbollskanalen skriver att de erfar att klubben vill få till en försäljning i sommar.

– Båda parter är väldigt nöjda med den här förlängningen så det var en bra chans för mig att få skriva på det här kontraktet. Det har ju gått bra och då vill väl klubben också ge mig ett tecken på att man är nöjd med det som jag har gjort, säger Lindelöf.

Om planerna att lämna i sommar säger han så här:

–Det får vi ta då. Jag har ett långt kontrakt kvar med Benfica och trivs väldigt bra där. Det är en väldigt stor klubb och jag känner att jag utvecklas varje dag. För mig är det ingen stress. Jag är fortfarande ung, 22 år, så det är ingen stress.

Läs också: Victor Nilsson Lindelöf utsedd till Årets back

HELA ELVAN:

Målvakt: Ederson Moraes (Benfica)

Försvarare: Nélson Semedo (Benfica), Victor Nilsson Lindelöf (Benfica), Sebastian Coates (Sporting), Alex Telles (Porto).

Mittfältare: Danilo Pereira (Porto), Adrien Silva (Sporting), Pizzi (Benfica).

Anfallare: Gelson Martins (Sporting), Jonas (Benfica), Kostas Mitroglu (Benfica).

Mer läsning

Annons