Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vigges första ord om övergången till Manchester United: "Överlycklig"

På onsdagen anlände Victor Nilsson Lindelöf till Manchester för att genomgå en läkarundersökning och skriva på ett personligt avtal.
Senare på kvällen bekräftades övergången av United och nu uttalar sig Västeråssonen för första gången om affären.
– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, säger han till Sportbladet.

Annons

Victor Nilsson Lindelöf presenterades av Manchester United under onsdagen.

Efter tisdagens landskamp mot Norge, där Victor Nilsson Lindelöf satt på bänken, valde backstjärnan att inte tala med media.

Under onsdagen var däremot uppståndelsen kring 22-åringen ännu större. På morgonen kom uppgifter om att han landat i Manchester och en stund senare kom bilder på när han gled in på träningsanläggningen Carrington i en röd Chevrolet.

Under dagen har han både genomgått en läkarundersökning och skrivit på ett personligt avtal. Nu gör svensken sitt första uttalande om övergången efter att han skrivit på ett kontrakt över de fyra kommande säsongerna.

– Jag är överlycklig över att ansluta till Manchester United. Jag har njutit av min tid i Benfica och jag har lärt mig mycket där. Men nu ser jag fram emot att spela i Premier League på Old Trafford och för Jose Mourinho. Nu vill jag komma igång och börja bidra till lagets insatser för att vinna fler pokaler, säger Nilsson Lindelöf till klubbens hemsida.

I lördags meddelade Manchester United via sin hemsida att de kommit överens med Benfica och under onsdagen skrev mittbacken på sitt kontrakt efter att han genomgått en läkarundersökning.

Jose Mourinho var glad över att kunna addera Nilsson Lindelöf till truppen.

– Victor är en väldigt talangfull ung spelare som har en fin framtid framför sig i United. Förra säsongen visade att vi behöver alternativ och spets för att bredda laget och Victor är den förste att ansluta den här sommaren. Jag vet att våra spelare kommer välkomna honom på ett bra sätt, säger han.

Efter att Nilsson Lindelöf genomfört intervjuer med klubbens egna tv-kanal mötte han media för första gången som en Unitedspelare.

– Att få komma till Premier League, en av världens största klubbar ... det är mycket att ta in nu. Men det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, säger han till Sportbladet.

United har inte förlängt Zlatan Ibrahimovics kontrakt, men den svenske stjärnanfallaren kommer att finnas kvar kring klubben under tiden han rehabiliterar sitt knä.

Något som Vigge uppskattar.

– Skönt att ha Zlatan här. Jag kan prata med honom om klubben och allt annat. Men jag har inte pratat med honom än, säger Nilsson Lindelöf i MUTV.

Läs mer: Emil Forsbergs hyllning till Vigge: "En av de största vi kommer få fram"

För Plus-kunder: Så blev Vigge världsback i Manchester United – vägen från Råby IP till Old Trafford: "Jag tänkte shit, var är jag?"

Mer läsning

Annons