Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK och GIF delade poäng

Oavgjort i division 2-derbyt på Apalby.
Det var VIK Fotboll mest nöjt med.

Annons

– Vi är fortfarande med däruppe, säger Gulsvarts Rebecka

Living efter 1–1 mot Gideonsberg.

Gulsvart vann vårderbyt med 3–0 och startade lördagskampen lika bra som de spelade då. Rebecka Living dundrade en frispark i ribban via fingertopparna på Emma Daag efter drygt tio minuter.

– Den var jag nöjd med, synd bara att bollen inte gick in. Hon gjorde en kanonräddning, säger mittbacken.

Gulsvart fortsatte att skapa. Men mitt i VIK-dominansen fick Gideonsberg en frispark utanför straffområdet. Sofia Abrahamsson uppfattade situationen blixtsnabbt och medan Anna Hofwing dirigerade muren skruvade GIF-mittfältaren in 0–1 i det övergivna målet.

Efter ledningsfullträffen tog GIF över. De ljusblå var mer aggressiva i närkamperna och började få till passningsspelet. Då kom nästa mål i matchen. För VIK. Rebecka Living lyfte en lång frispark och Karolina Pajunen nådde högst och kunde nicka in 1–1.

Spelkvaliteten sjönk i andra halvlek. Det blev mer och mer kamp och domaren Magnus Lindkvist, Fagersta, hade svårt med det stundtals tuffa spelet.

GIF:s lagkapten, Jennifer Forsman, var missnöjd efter matchen som lockade 160 åskådare

– Det ska vara fotbollsfest men jag tycker inte att någon här ute bjöd till för att det skulle bli så. Det var en väldigt tråkig match att spela, säger hon besviket.

Annons