Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK vände och vann på stopptid

Västeråslaget vände 0-2 underläge mot Spårvägen borta.

Annons

-Vilken vändning, vilken moral – det är så underbart att se, säger VIK:s tränare Leif Berg efter matchen.

Enligt Berg var VIK det bättre laget matchen igenom och hade många lägen redan i första halvlek. Ändå var det Spårvägen som tog ledningen i 43:e minuten. Och tidigt i andra gjorde hemmalaget även 0-2.

-Vi ville inte ändra vår taktik i halvtidsvilan eftersom vi tyckte att vi skapade många chanser. Men när de satte tvåan och klockan började ticka iväg – det är klart, då började det bli riktigt jobbigt, säger Berg.

Men Gulsvart gav sig inte. Efter att ha ställt om från 4-4-2 till 4-3-3 reducerade Menhal Muqdisi till 1-2 i 60:e minuten. Samme Muqdisi satte sedan kvitteringen i 83:e.

-Då hade vi kunnat vara nöjda och backat hem. Men vi fortsatte att anfalla. Vi kände att vi kunde vinna, säger Berg.

Och det visade sig ge utdelning. I 90:e minuten pangade Philip Fredriksson in 3-2 på frispark. Vändningen var fullbordad.

-När matchen var slut kände man Tv-puck-glädje. Det var verkligen jätteskönt. Vi visade upp en sån jäkla moral, säger Berg.

Inför matchen på Skarpnäcks IP hade Spårvägens FF bara tagit en poäng på sju omgångar i division 2 norra Svealand - till skillnad från VIK:s nio på åtta omgångar.

Men Berg betonar att man aldrig ska ta ut något i förskott.

-Visst, på pappret skulle vi vinna idag, men det kunde lika gärna ha varit en stolpe ut-match. Som tur var fick vi utdelning.

Mer läsning

Annons