Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-back stoppadfrån landslagsspel

Sveriges P17-landslag möter Schweiz i ett dubbelmöte i Köping i maj. Då spelar inte VSK Fotbolls supertalang Victor Nilsson Lindelöf.
- Han är för viktig för oss, säger tränaren Kalle Granath.

Annons

Blågult spelar två landskamper i Västmanland och Köping.

Speldatumen: 17 och 19 maj.

VSK Fotboll har tidigare haft två givna spelare i P94-landslaget i form av Linus Sjöberg och Victor Nilsson Lindelöf. Men ingen av dem visar upp sig i Köping.

- Nej, jag fick besked av förbundskaptenen Claes Eriksson att Linus skulle vara med på ett annat läger. ”Vigge” var uttagen men det sa jag ifrån – han är för viktig för oss, säger VSK-tränaren Kalle Granath.

Nilsson Lindelöf är bara 16 år – men rankas som Grönvitts försteval på högerbackspositionen.

Den 19 maj – samma datum som returmötet mot Schweiz – spelar VSK mot GIF Sundsvall hemma på Swedbank Park. Därför blev valet väldigt enkelt.

- U21-landslagets matcher planeras efter spelschemat i allsvenskan och superettan. Men eftersom det är väldigt ovanligt att så unga spelare som Vigge är så pass viktiga för sina klubblag gör inte P17- och P18-landskamperna det och därför krockar det ibland, säger Granath.

Han fortsätter:

- Och nu var det dessutom två träningslandskamper och inte tävlingsmatcher medan vår match är på blodigt allvar och i teorin kan vara skillnaden mellan nytt kontrakt och degradering.

VLT har förgäves sökt Victor Nilsson Lindelöf för en kommentar.

Annons