Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-back tvingas till operation

Han var nära att skriva på för Skiljebo. Då slog VSK-löftet John Eriksson upp sin ljumskskada – och nu tvingas mittbacken till en ny operation.
- Det är som det är, säger 21-åringen och suckar.

Annons

Eriksson slog igenom tidigt och fick A-lagskontrakt med VSK som 16-åring.

Sen dess har mittbacken haft fem tunga år fyllda med skador.

En efterhängsen ljumskskada har hållit talangen borta från spel – men efter en operation för ett år sedan såg problem ut att vara över. Eriksson gjorde comeback i Franke och kunde spela utan smärta.

Men nu – precis när övergången från VSK till Skiljebo var på väg att bli klar – slog han upp skadan igen.

- Jag blev aldrig helt bra efter förra operationen, men det gick att spela fotboll och då ville jag ge allt för det. Jag hade redan missat så mycket. Men nu är det tillbaka som det var innan. Det är någon medfödd grej. Många har samma problem som mig men märker inte av det eftersom att de inte tränar på en så hög nivå. Ju hårdare jag tränar desto mer ont gör det.

Eriksson samarbetar med läkaren Thomas Eriksson som jobbat åt friidrottslandslaget.

Hans analys:

- Förmodligen fick vi bort för lite av det benet som låg i vägen vid förra operationen.

Vad hände när skadan kom tillbaka?

- Jag försökte köra fullt ut och gick på hårt med VSK med nio pass i veckan. Sen kom jag till Skiljebo och körde där. Då var det lite isigt på planen vilket blev för mycket för ljumsken.

Nu står det klart att Eriksson ska opereras i slutet av februari.

Hur känns det att få ett till negativ besked?

- Ja, alltså … det är som det är. Man kan inte göra så mycket åt en skada mer än att få bort den. Så är sporten. En del blir skadade, andra klarar sig.

Han fortsätter:

- Det enda jag vill är att spela fotboll och bli så bra som möjligt. Men när ljumsken säger ifrån går det inte att göra. Jag hade hoppats att få köra en hel säsong utan problem.

Orkar du ta en rehabperiod till för att kunna komma tillbaka igen?

- Ja. Fotbollen har varit en del av mitt liv så länge. Någonstans vill jag tillbaka, men jag får se var det blir då. Jag får köra rehab efter operationen och sen se hur lång tid det tar innan jag kan ta mig tillbaka. Förra gången tog det sex månader, så jag får hoppas på något liknande igen eller att det går snabbare.

Mer läsning

Annons