Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK Fotboll ratar duo

Bådas kontrakt med VSK Fotboll gick ut. VLT kan avslöja att Grönvitt valt att inte förlänga avtalen med Filip Mårtensson och Axel Johansson.
- Klart det är tråkigt när man varit med och spelat upp klubben i superettan, säger ”Mål-Mårten”.

Annons

VSK Fotboll vann division 1 norra och kvalificerade sig till Superettan 2011.

Nu har klubben inlett arbetet med spelartruppen inför nästa säsong.

Förra veckan förlängde Grönvitt avtalet med Robin Blommé.

Och nu har VSK tagit beslutet att inte behålla Filip Mårtensson och Axel Johansson.

- Jag hade ett möte med Hansken (Hans Johansson, sportchef) och Eva (Svensson, ordförande) i torsdags. De berättade att de inte ville förlänga mitt kontrakt och värva en annan spelare istället, säger Mårtensson.

Besviken?

- Ja, det är klart att det är tråkigt när man varit med och spelat upp klubben i superettan. Jag hade velat vara kvar.

Vad händer nu?

- Jag vet ingenting om det faktiskt. Jag får se om det är några klubbar som vill ha mig (skratt). Jag vill gå till en klubb där jag kan fortsätta utvecklas och spela på en hög nivå.

VSK har även valt att nobba Österlånet Axel Johansson.

Forwarden fick samma besked som Mårtensson.

- Självklart är jag besviken, men jag får acceptera klubbens beslut. Det har ändå skötts på ett bra sätt och i och med det utlåningsavtalet som fanns så visste jag att det fanns möjligheten för både klubben och mig att ta olika beslut efter säsongen.

Johansson fick mycket speltid i början av serien – sen åkte han på en skada som höll honom borta från spel ett bra tag under våren.

- Skadan kom olägligt för mig. Men jag tycker ändå att jag har gjort en bra säsong. Jag hade kanske velat göra ett par mål till, men samtidigt gjorde laget tillräckligt med mål för att vinna serien och jag gjorde en hel del assist. Både (Jonas) Hellgren och (Temesgen) Berhane gjorde bra ifrån sig under hösten och då var vi tre spelare som konkurrerade om en forwardsplats.

Han pluggar i Västerås – och öppnar för att bli kvar i stan.

- Jag trivs bra här och ska träffa Västerås igen nästa vecka och se vilka möjligheter det finns att stanna i stan även om det inte blir i VSK. Jag tillhör fortfarande Öster så det finns lite att reda ut.

VSK Fotbolls ordförande Eva Svensson bekräftar att Grönvitt tagit beslutet att inte behålla Mårtensson och Johansson.

- Det stämmer. Dom kommer inte att spela i VSK nästa säsong.

Och så här motiverar tränaren Kalle Granath beslutet:

- Vi har satt ihop en prioriteringslista med positioner vi vill förstärka på. Och det centrala mittfältet, Mårtens plats, ligger högt på den. Får vi in en förstärkning som går in och blir en startspelare hamnar Mårten längre ifrån startelvan. Men han gjorde en bra säsong och var ordinarie innan sin fotskada.

Han fortsätter:

- Axel blev lidande av att vi bytte spelsystem och spelade med en ensam forward – den rollen blev inte optimal för honom. Sen är han ju Östers spelare också. Han har bra kvaliteter och vi kommer att följa honom oavsett vilken klubb han hamnar i. Det är jämnheten som har saknats hos honom.

Mer läsning

Annons