Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-stjärnan om den tunga tiden

Lårskadad, hjärnskakning och dödsfall i familjen.Nu talar VSK-stjärnan Andreas Ljunggren Eriksson ut om den tunga tiden.– Jag har inte kunnat fokusera fullt ut på fotbollen, säger han.

Annons

Lårskadad efter fyra matcher. Knockad blodig i comebacken i tisdags med hjärnskakning som följd. Och dagen före Vasalundsmatchen gick hans farfar bort efter en tids kamp mot cancer.

För VLT berättar Andreas Ljunggren Eriksson om de senaste omtumlande dygnen.

– Jag är ändå glad över att jag var på planen. Min farfar ville att jag skulle spela. Han skulle försöka hålla ut till matchen.

– Det har varit några extrema dagar. Sedan har det varit jobbigt ända sedan säsongen började. Jag har inte kunnat fokusera fullt ut på fotbollen då min farfar hade varit dålig en längre tid.

Minns du något från den otäcka smällen i tisdags?

– Jag kommer inte ihåg något. Jag minns att jag nickade bollen och sedan är det svart. Det är andra som sagt att det såg läskigt ut. Min familj var där och kollade och de blev skiträdda.

– Jag har något litet minne när jag lämnar omklädningsrummet och sen kommer jag inte ihåg något från sjukhuset heller.

Förutom hjärnskakning fick VSK-stjärnan även en sprucken tand och läpp.

Nu är han ordinerad vila och kommer att sikta på comeback till höstsäsongen (10 augusti mot Nyköping).

– Jag orkar knappt göra någonting nu. Måste sova en hel del. Nu sov jag två timmar på dagen för att orka ta mig ner till träningen. Jag känner mig nästan som ett litet barn.

Vad säger du om att Ramin Kiani slutar som tränare?

– Det är jättetråkigt. Det är en bra tränare och en bra person. För mig betyder han mycket mer än bara som tränare. Han har gett föreningen en trygghet som man har saknat väldigt länge. Nu är det upp till VSK att förvalta den tryggheten.

Mer läsning

Annons