Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK testar brasiliansk anfallare

VSK Fotboll letar offensiva förstärkningar. VLT kan avslöja att en brasiliansk forward kommer för att test-spela inom kort.

Annons

– Det är alltid en chansning, men vi ska försöka att göra en god bedömning, säger tränaren Kalle Granath.

I helgen blev det klart att den offensive mittfältaren Vadim Jevtusjenko lämnar VSK Fotboll. Men klubben kan ha anfallskraft på väg. Grönvitt kommer att ha en brasiliansk forward på provspel inom kort.

– Vi har i nuläget inget namn, men vi har tittat på fyra-fem spelare, säger Granath.

Klart är i alla fall att spelaren kommer att komma och träna med VSK under januari månad. Och skulle det visa sig att forwarden inte faller Grönvitt i smaken finns utrymme för fler tester.

– Det kostar lite pengar att ha spelare på provspel, men de som bestämmer bedömer att det är värt det, säger Granath.

Hur många kan ni testa?

– Det finns utrymme att testa en-två spelare.

Det VSK söker är en bollstark forward mellan 19 och 24 år.

– Det ska vara en forward som är en bra bollmottagare och som gärna är skicklig i en-mot-en runt boxen.

Och för att VSK-tränarna Kalle Granath och Stefan Bärlin ska kunna ge det potentiella nyförvärvet den bästa hjälpen har de börjat att studera portugisiska.

– Jag vill ju hålla på med fotboll och då är det ingen nackdel att kunna portugisiska. Det finns oerhört många bra brassar och när de är här vill jag kunna säga åt dem att de gjort något bra eller så här ska ni göra, säger Granath.

VSK:s ekonomi är ansträngd – men Granath säger att det finns utrymme för ett nyförvärv till.

– Vi har inga krav utan är nöjda med det vi har och om det inte blir någon förstärkning kommer vi att köra vidare på det. Men blir det inget med brassen så finns ju möjligheter när de allsvenska- och superettaklubbarnas trupper börjar forma sig, säger Granath.

VSK har under de senaste åren haft flera utländska spelare i laget. Säsongen 2008 kom två argentinare till Västerås.Men värvningarna blev ingen succé och Maxi Damiano och Lucas Fernandez lämnade Grönvitt på sommaren.

Hur mycket har ni diskuterat risken med att värva utländska spelare?

– Jättemycket. Men vi tycker att de ska få komma och visa upp sig, sen får vi ta ett beslut sedan. Övertygar spelaren och vi tror att han kan gå rakt in i vårat lag så kommer vi att behålla honom. Men det får inte bli något blindköp, någon videojugge, säger Granath.

Mer läsning

Annons