Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”VSK vore ett jäkligt bra alternativ”

Förre Albinoleffespelaren Joakim Askling tränade med VSK Fotboll i dag. Hans kommentar efteråt:
- VSK vore ett jävligt bra alternativ för mig.

Annons
Joakim Askling tycker att VSK vore ett bra alternativ som ny speladress.

21-åringen hörde av sig själv till VSK. Askling letar en ny klubb efter att ha lämnat Albinoleffe i Serie B.

- Det blev problem med klubben. Klubben hade ekonomiska och interna problem och en alldeles för stor trupp. Då var jag yngst med sämst betalt så de ville låna ut mig – men det ville inte jag. Så då kom vi överens om att gå skiljda vägar så att jag kunde börja om här istället, säger han om sortin från Italien.

Hur ser du på VSK som klubb?

- VSK är nykomling i superettan vilket är näst högsta divisionen i Sverige och jag kände att det kunde vara en bra möjlighet för mig att få speltid på en bra nivå efter att ha varit två år i Italien med lite speltid på seniornivå. Jag vet att VSK alltid varit en storklubb, alltid när jag mött dem med Djurgården och Hammarby som liten har de varit bra. Sen har jag en gammal Djurgårdspolare i Jonas Hellgren som lirar här.

Vad handlar det om för dig när du tittar på klubbar nu, att hamna någonstans där du får speltid?

- Ja, helt enkelt. Att sitta på bänken högre upp kanske inte vore det roligaste igen. Och den risken finns om man går högre. Därför kan det här vara ett jävligt bra alternativ.

Hur beskriver du dig själv som spelare?

- Stor och stark spelare som är väldigt snabb för sin storlek, sen är jag bra på att fånga bollar i djupled. Jag är bra med bägge fötterna och har ett starkt huvudspel. Väldigt allround skulle jag säga.

Position?

- I Italien har jag spelat i hela backlinjen. Men jag är inte främmande för en defensiv mittfältsposition heller. Jag spelar där tränaren sätter mig.

Med på Grönvitts träning fanns även målvakten Besarion Kodalaev. Den långe keepern är 28 år och kommer från Georgien.

Mer läsning

Annons