Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollsspelaren har vaknat efter hjärtoperationen på USÖ – "Hyfsat stabilt"

Den Syrianska-spelare som föll ihop med befarat hjärtstopp under matchen mot Karlslunds IF i Örebro i går har vaknat upp efter operation på USÖ.

Syrianska Kerburan kunde ge den glädjande informationen på Twitter strax efter midnatt.

"Vi kan med stor glädje meddela att vår spelare är vaken och vid medvetande – och läget har bedömts som hyfsat stabilt", skriver klubben.

"Han är väldigt omtöcknad efter det inträffade, men vid gott mod! Vi vill riktiga stor tacksamhet till USÖ och dess personal!", fortsätter klubben i en annan tweet.

Det var division 2-matchen mellan Syrianska IF Kerburan och Karlslunds IF på Karlsund arena som den otäcka händelsen inträffade. Syrianska-spelaren föll ihop efter att ha träffats av en boll i bröstet.

Matchen bröts under en lång stund innan spelaren kunde forslas till Universitetssjukhuset i Örebro där han opererades senare under kvällen.

Karlslunds lagkapten Anton Olsson har berättat för NA om händelsen. Ambulans tillkallades till Karlslund arena och spelaren var vad Olsson kunde uppfatta vid medvetande när ambulanspersonalen kom till platsen.

– Alla spelare var rejält skärrade. Fotbollen sätts i perspektiv när något sådant händer. Allt annat blir liksom oviktigt, säger Olsson.

►[+] Otäcka scener i Karlslunds 16–0-kross: "Fotbollen sätts i pespektiv när nått sådant händer"