Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP: Bättre skolresultat med fokus på kunskap och social problematik

Kunskapsresultaten i Hallstahammars skolor har ett minst sagt stort utvecklingsbehov. I våras gick 19 procent av eleverna i årskurs 9 – nästan var femte elev – ut grundskolan utan behörighet till gymnasiet.

Det är inte acceptabelt och vi behöver ta krafttag för att vända trenden. Två sätt som Folkpartiet tror på är att införa elevsociala team och profiler på kommunens högstadieskolor.

På S:t Ilians skola i Västerås finns elevsociala team som också kompletterats med fokus på ökad kunskap. Alla elever får en extra lektion matematisk problemlösning i veckan och eleverna kan dessutom välja matteprofil. Skolan presterar över förväntan och har en positiv kunskapsutveckling.

Tänk om vi kunde ha det så även i Hallstahammar!

Tänk om vi kunde renodla lärarens roll genom att fånga upp den sociala problematiken med elevsociala team och fokusera på ökade kunskapsresultat i till exempel matte eller SO genom profiler. Då är jag övertygad om att vi skulle lyfta kunskapsresultaten även i Hallstahammar!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel