Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP: Höj lärarlöner!

I går presenterade Folkpartiet sitt valmanifest i Herrgärdsskolans lokaler, eftersom skolfrågor kommer att bli en av de viktigaste frågorna för partiet.

På plats i Herrgärdsskolan fanns Ragnhild Källberg och Roger Haddad (FP) för att presentera valmanifestet. Att de valde att lägga fram förslagen i skolan var inte en tillfällighet.

– Nej, skolfrågorna kommer absolut att stå i fokus och vi vill se till att eleverna får en läsa–skriva–räkna-garanti. Vi måste uppmärksamma barn tidigare som behöver extra stimulans, säger Roger Haddad.

En annan sak för att förbättra utbildningen i skolorna är höjda lärarlöner.

– Det ska inte vara som nu. Lärarna slutar för att börja undervisa i till exempel Surahammar för att sedan komma tillbaka igen och få en högre lön, säger Roger Haddad.

Därför vill partiet nu också höja ingångslönerna för nyblivna lärare men även höja lönen för dem som redan är det.

Även utbildning ska prioriteras.

– Alla människor ska ha rätt att bilda sitt eget liv och vi måste få ut fler ungdomar i arbetslivet, säger Ragnhild Källberg.

– Vi ska förbättra gymnasieskolan bland annat med lärlingsutbildning, säger Roger Haddad.

Invandrarfrågan ligger dem också varmt om hjärtat och här finns flera förslag till hur man ska agera i framtiden.

Äldre- och handikappboendet ska också ses över och förbättras och partiet tycker att en äldreombudsman ska tillsättas.

Liza Pergeman