Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP i Surahammar: Ungdomar behöver rörelse

Människor är byggda för rörelse. Små barn på förskolan och skolans lägre stadier rör sig naturligt. De cyklar, hoppar hopprep, hoppar hage, klättrar, åker rutschkana och så vidare. Barnen både vill och behöver röra sig.

Glädjen strålar om dem när de klarar av att åka rutschkana själva eller lyckas klättra upp på den högsta stenen. Ju äldre barnen blir desto större blir skillnaderna mellan barn. En del barn och ungdomar är väldigt aktiva. De cyklar till och från skola och aktiviteter och de sportar på fritiden.

Andra barn blir mest sittandes framför tv och dator. Vikten ökar hos en del barn och de mår sämre. Ibland dalar även resultaten i skolan.

Vi är övertygade om att ungdomar mår bättre om de får röra på sig och att även skolresultaten gynnas av detta. Därför vill Folkpartiet i Surahammar införa en idrottsprofil på Hammarskolan. Hur denna idrottsprofil ska se ut är en fråga för kommunen och skolan, men ungdomar bör röra på sig mer.

Ett förslag är att barnen får en eller flera extra idrottstimmar varje vecka, för att gynna välmåendet och skolresultaten. Kostnaden är marginell i förhållande till den vinst i form av gladare och friskare ungdomar man kan uppnå. Dessutom kommer man att kunna utnyttja den nya konstgräsplanen och övriga anläggningar mer effektivt.

Om du, liksom Folkpartiet, tror att ungdomarna i Surahammar skulle må bra av införandet av en idrottsprofil på Hammarskolan, lägg din röst på oss i höst. Ungdomar behöver rörelse!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel