Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP M: Regeringen satsar på skolan

Socialdemokraten Anders Teljebäck återanvänder en gammal artikel vi redan besvarat gemensamt och enskilt. Artikeln Gymnasieskolans problem är inte pengar (VLT den 23 juni) valde han att inte ens att bemöta.

Teljebäck väljer att enbart fokusera på gymnasieskolan och måla upp en bild av en regering som inte satsar. Det är fel och visar att Teljebäck inte är påläst. Västerås har tagit del av flera satsningar och vår förhoppning är att man fortsatt ska vara aktiv och söka statsbidrag.

Skolpolitik är inte bara gymnasiet. Vi satsar på grundskolan genom läsa-skriva-räkna-garantin, det kommer en miljardsatsning på matematik. Västerås har tagit del av Lärarlyftet som nu fortsätter med fokus på ämnesbehörighet, vuxenutbildnings-satsningar och satsningar på Yrkesvux.

Att påstå att regeringens bedömning raserar gymnasieskolan i Västerås är överdriven. Speciellt när utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden levererat årliga överskott på mellan 10 och 20 miljoner kronor. Detta för att staden varit duktig på att hämta hem statsbidrag.

Vi kommer att prioritera skolan och är glada att Västeråsalliansen drivit fram beslutet om en satsning på högre lärarlöner. Socialdemokraterna var in i det sista motståndare till detta.

För att höja läraryrkets status kommer regeringen att införa karriärsteg där kommuner får statsbidrag för att premiera duktiga lärare i grund- och gymnasieskolan. Här väljer staten att ta ett större ansvar då många arbetsgivare, kommunerna, inte premierar duktiga lärare.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel