Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP: Västeråsalliansen håller sina löften till de äldre

Trots Socialdemokraternas löftesbrott om utbyggnad av äldreboenden vågar Carin Lidman (S) anklaga Västeråsalliansen för att sakna planer för äldreboenden. Västeråsalliansen har under denna mandatperiod byggt bort de köer till äldreboenden som orsakats av att Socialdemokraterna under förra mandatperioden lade ner mer än 200 platser.

Folkpartiet kommer aldrig att acceptera köer till äldreboenden. Jag törs därför lova att Västeråsalliansen kommer att bygga äldreboenden så att brist inte uppstår. En rapport om arbetet med att hitta lämpliga tomter för äldreboenden finns på dagordningen för kommande möte i äldrenämnden.

Däremot är det riktigt som Lidman skriver att nästa generation äldreboenden till stor del blir profilerade till exempel för äldre med annan språklig och kulturell bakgrund. På detta område har ett boende för äldre med finsk bakgrund, Mälarhem, invigts. Ett projekt helt och hållet förverkligat under Västeråsalliansens ledning.

Att Socialdemokraterna under mer än tio år misslyckats med att förverkliga detta projekt är inte mycket att yvas över.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel