Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framgång för västeråsare i BBQ-vm: blev det nordiska lag som fick bäst resultat

Västeråslaget Broken Ribs blev det Nordiska lag som fick bäst resultat i världmästerskapen i grillning, som avgjordes i Limerick, Irland.

Under världsmästerskapen i grillning deltog 91 lag från 25 länder. I totalbedömningen slog Broken Ribs samtliga nordiska lag. Laget består av fyra västeråsare och två Eskilstunabor.

Totalt tävlade de i åtta grenar; varav en var "ribs" – vilket är Västeråslagets trumfkort. I den kategorin hamnade laget på plats 17. Laget har tidigare vunnit både svenska och nordiska mästerskaps med sina ribs.

– Nu gjorde vi nog våra bästa ribs någonsin och blev “bara” 17 i ribs. Det visar vilken otroligt tät och rafflande tävling det var, med en oerhört hög lägsta nivå på deltagarna, säger Rojne Eriksson, grundare av Broken Ribs, i ett pressmeddelande.

Till vardags håller Rojne Eriksson bland annat grillkurser för Gilla Grilla i Saluhallen Slakteriet i Västerås.

Även det svenska laget Lingon & Dill placerade sig högt i tävlingarna och kammade hem förstapriset i grenen "dessert". När alla poäng räknades samman var det ändå Broken Ribs som fick det bästa sammanlagda resultatet.

Läs också: Trött efter BBQ-VM på Irland: "Vi är jättenöjda"