Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framgång i pingismästerskap

Västerås ser ut att få en ljus framtid inom bordtennisen – både på herr och damsidan.
I helgens Västerås-mästerskapen visade Linnea Andersson att hon är att räkna med i framtiden.
– Spelet gick bra och jag är nöjd, säger Andersson.

Linnea Andersson är en av Västerås Bordtennis Klubbs stora talanger. I helgens Västeråsmästerskapen ställde hon upp ibland annat, herrar 4-klassen och slutade på en imponerande femteplats – men enligt Andersson hade det kunnat gå bättre.

– Jag åkte ut mot ettan i en väldigt jämn match. Så hade jag lyckats vinna den så hade jag nog kunnat ta mig till final, men jag är nöjd i alla fall, säger 18-åringen.

– Han var den bästa i klassen så om jag hade fått möta någon annan så hade jag nog kunnat gå längre.

Andersson valde att ställa upp i totalt tre klasser. Och det blev jämnt på alla håll. Men efter helgens slut är

Västeråstalangen nöjd med sin insats.

– Det gått ganska bra, jag har spelat rätt så bra men jag skulle velat ha vunnit mer. Men man kan ju inte alltid vinna, säger VBTK-spelaren

Och fortsätter.

– Jag tyckte att spelet gick bra, men i de jämna matcherna förlorade jag fler än vad jag vann, så det kunde gått bättre.

Hur är det att möta herrar?

– Det är roligare på vissa sätt, det är mer offensivt och man får möta fler spelstilar. Tjejer spelar ganska lika varandra så det är mer varierande att möta herrar.

Vilken föredrar du?

– Det beror på, det är väldigt roligt att möta de bästa tjejerna i min klass, men det är kul att möta offensiva killar så man får igång spelet, säger Andersson

Henrik Johansson visade även han framfötterna rejält under helgens turnering. I pojkar 15 knep han åt sig en fjärdeplats – men det var efter en riktig nagelbitare i semin mot Södertälje BTK:s Calle Tillander.

– Jag spelade väldigt bra, och det gjorde han också. Jag har aldrig mött han förut men, säger Johansson.

– Nästa gång vinner jag, lägger han till med ett leende.

Och även Johansson mötte annorlunda motstånd i helgen. I herrklassen ställdes han mot spelare som är över dubbelt så gammal som han själv – något som Johansson gillar.

– Det är roligt, man möter nya stilar och så. Man får även lära sig mycket, när man spelar mot någon som är bra på offensiven kan man attackera först så att man tar kommandot över spelet.

Västeråsmästerskapen är bland de största tävlingarna i Sverige. 1100 matcher spelades totalt på 28 bord under två dagar i Klöverhallen – och arrangemangsansvarig Lasse Ericsson är nöjd.

– Det har fungerat väldigt bra, vi har hållit vår tidsplan hela helgen så det har fungerat kanon. Jag är mycket nöjd.