Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från Cyndi Lauper till Konserthuset i Västerås

Hon är 26 år men firar redan 15 år som artist. I går kom Sanna Nielsen till Konserthuset och bjöd på en kavalkad av melodifestivalhits, egenskrivet material och tunga ballader.

– När jag var liten sa jag, att när jag blir stor ska jag också stå på en scen och sjunga, inledde Sanna Nielsen med att berätta. Genom högtalarna.

Sekunden senare for hon in på scenen i knallblå glittrig klänning, på skyhöga klackar och drog igång med I drove all night. För det var så klart så det började en gång. Med Sanna mimandes Cyndi Lauper i det rosa flickrummet hemma i Edenryd.

Konserthuset var långt ifrån fullsatt, i stort sett var bara de 14 första raderna sporadiskt fyllda, och publiken var aningen seg i starten. Men efter ett tag mjuknade de och började klappa takten. Först på begäran men snart självmant och uppskattande. Varmast applåder fick Sanna efter att ha framfört starka svenska versioner av Time to say goodbye och You raise me up (Rör vid min själ). Samt efter de nyare melodifestivallåtarna Empty Room och I’m in love.

Mellan låtarna bjöd hon på en tillbakablick på de 15 år som gått sedan Kent Finell ringde hem till föräldrarna och berättade att hon låg tvåa på Svensktoppen med Till en fågel. 11 år gammal.

I mars släppte hon sitt senaste album, med flera egenskrivna låtar. Några av dem bjöd hon på i går kväll och hon berättade samtidigt att det varit lite av en tröskel för henne att ta sig över. Att skriva eget material, som blir så privat.

Gårdagskvällens konsert var den sista på denna turné. Publiken bestod mestadels av äldre kvinnor och män, samt en och annan mamma eller storasyster som höll dotter eller syster sällskap. När de strömmade ut i foajén efteråt hördes bara uppskattande ord. Många verkade eniga om att hon har en redig pipa, den där skånskan.Johanna Bister

Fotnot. Billy Steinberg och Tom Kelly skrev först I drove all night för Roy Orbison. Men han släppte den först tre år efter att Cyndi Lauper haft en hit med den 1989. Sedan sjöng även Celine Dion in låten 2003.

Vad: Sanna Nielsen, firar 15 år som artist

Var: Västerås Konserthus, Stora salen

När: I går kväll.