Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från fransk hyllad kvarterskrog till meze-grillbar

 
Lunchkollen
Visa alla artiklar

Lunchkollen- Zeyton Meze Grillbar

Annons

Från början hette kvarterskrogen med den vackra utsikten Bistro du Lac. Efter ett ägarbyte blev det Bistro Nova med en enklare meny. Nu har restaurangen bytt namn igen till Zeyton Meze Grillbar varför vi skeptiskt tar oss till Lillåudden. Vi förväntar oss inget annat än standardmässiga grillspett med pommes och vitlökssås, men blir glatt överraskade.

Lunchmenyn är varierad, och känns inte orientalisk, förutom den lilla salladsbuffen med ett par grönsaks- och svampblandningar, hummus och andra klassiska röror med pitabröd till. Det kolgrillade tas fram senare på dagen och det orientaliska julbordet i juletider.

Till lunch serveras allt från chilibakad torskrygg, hummersås och dillrostad potatis, till helgrillad kotlettrad med chili och grönsakssalsa, högrevsgryta med tomat och rödvinssås samt vegetarisk paj.

Högrevsgrytan är vällagad och välkryddad, men köttet lite för hårt. Gott med paprikarostad potatis till.

Kotlettraden är inte så smakrik varför chili- och grönsakssalsan tar över som smak. Bearnaisesås och skaltäckt klyftpotatis smakar som det ska.

Som helhet är vi nöjda med maten.

Extra njutning erbjuder utsikten över Mälarens vassruggar genom de stora fönstren. Inredningen i svart och rött med den diskreta medaljongtapetern, färgglada soffor och röda lyktor kunde ha slagit över i kitch, men det fungerar. Fortfarande är här snyggt och sobert.

Rusning är det inte, utan lugnt och stillsamt. Mat och samvaro kryddas av orientaliska toner på låg volym somsänker stressnivån. Priset 99 kronor känns helt okej.

Betyg 4