Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Från värstingstad till bästingstad!"

Tack Socialdemokrater för att ni har gått vidare från fjolårets principförklaring till ett tydligt handlingsprogram i tomträttsfrågan!

Villaägarnas mål är att helt avskaffa tomträttsinstitutet. Vi hoppas att partierna gemensamt kan utforma ett nytt bostadssocialt program som täcker hela sektorn från hyresrätter, bostadsrätter och ägarlägenheter till eget ägande av radhus och villor.

I Västerås och i jämför-bara städer har endast 50 procent av familjerna ekonomiska resurser att skaffa ett egnahem. Det vill vi ändra på! Och vi har belägg för att det går!

Höj ribban ett snäpp! Frigör tomträttskapitalet! Använd pengarna till insatser för ett bättre boende för alla! Villaägarna samverkar gärna med alla partier i denna uppgift.

Låt Västerås bli staden som har den yppersta stadsplaneringen, både vad gäller markutnyttjande, bostadskostnader, energianvändning och infrastruktur. Vår stad kan bli ett exempel för hela landet.

Ivan Öberg

Talesperson i tomträttsfrågan för Villaägarna i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel