Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Från VIK till Arboga - enligt ryktet

Han har varit assisterande tränare i både Leksand och Västerås. Nu ryktas Johan Rosén ta över moderklubben IFK Arboga.

Så här i Silly Season-tider snurrar en hel del rykten. En av alla dessa är att Johan Rosén ska vara aktuell för tränarrollen i moderklubben IFK Arboga nästa säsong. Så här svarar Rosén på frågan om det finns någon sanning i ryktet:

– Jag kan inte säga så mycket om det. Rykten är rykten.

Har du pratat något med IFK Arboga?

– Nej. Inte mer än att jag tittade på någon match under våren där jag snackade lite med Christoffer Norgren, men vi diskuterade bara olika saker om ledarbiten i stort.

Finns det någon substans i ryktena som placerar dig i IFK?

– Nej, det kan jag inte ge dig.

Har du fått erbjudanden från andra klubbar?

– Inget konkret, men det är klart man pratar runt lite med olika hockeyfolk. Inget är klart, men jag är öppen för olika möjligheter. Vi får se vad som händer.

Roséns senaste tränaruppdrag var som assisterande åt Andreas Appelgren för krisklubben Västerås IK.

Duon tog över ett lag i fritt fall – mitt under brinnande säsong.

– Det var första gången jag var i den sitsen. Jag var lite osäker innan, men vi fick en kanonbra mottagning av killarna i laget, av klubben och alla andra runtomkring. Sen sved det så klart att resultaten inte gick med oss.

Rosén och Appelgren fick VIK på rätt köl så småningom och avslutade säsongen med tre raka segrar, men det räckte inte till slutspel.

– Kvalitén fanns i laget, vilket vi såg direkt. Sen ville det sig inte, men var en bra läroperiod.