Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Franke ännu obesegrat

IK Franke är fortfarande obesegrat i fotbollstrean. Vinst borta mot FBK Karlstad med 3–2 i lördags.
– Det här gjorde vi riktigt bra, säger tränaren Peter Markstedt.

Nykomlingen har inlett serien övertygande och har tätkänning efter två vinster och en oavgjord.

– Är klart imponerad av vår defensiv, vi släpper till extremt lite och så funkade anfallsspelet bra mot Karlstad också, säger Markstedt.

Franke hade 2–0 i paus. Daniel Malmlöf öppnade med 1–0 efter att ha slagit in returen efter sin egen straff och forwarden Peter Fernström satte 2–0 strax innan paus.

– Vi kunde haft ett par mål till i första, så bra var vi, säger Markstedt.

Västeråsarna fortsatte bra i andra halvlek på Örsholmen och matchens bäste spelare, Peter Fernström, gjorde sitt andra och Frankes tredje mål i 67:e minuten.

Såg säkert ut. Men värmlänningarna, som är utan poäng, fick en reducering till 3–1 på straff med 20 minuter kvar att spela.

– En hands som jag inte tror att så många förutom domaren såg. De fick hur som helst energi av målet och Karlstad är ett lag som kommer att ta många poäng, tycker verkligen att de försökte spela fotboll, säger Markstedt om bottenlaget.

Karlstad jagade mål och fick betalt via ett långskott till 3–2 på tilläggstid. Någon fara för Frankesegern var det dock aldrig. Domaren blåste av matchen strax efter värmlänningarnas reducering.

– Våra första mål vi släppte in i serien, det var kanske lite onödigt, men jag är väldigt nöjd med att vinna en sån här svår bortamatch, säger Markstedt.

Division 3 västra Svealand

Karlstad–IK Franke 2–3

Matchens Frankelirare: Peter Fernström.