Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Franke förlorade genrepet

Franke har gjort en suverän försäsong resultatmässigt. Men i genrepet mot division 4-laget Kolsva blev det förlust – 0-1.
- Sista tredjedelen är under all kritik, säger tränaren Peter Markstedt.

Franke vann division 4 överlägset förra säsongen och under vintern har klubben och tränaren Peter Markstedt byggt ett lag och ett spel för division 3.

Det mesta har fungerat och laget har radat upp segrar.

Men i sista träningsmatchen inför premiären mot FK Bosna från Örebro blev det förlust mot Kolsva hemma på Råby IP.

- Vi gör en bra match defensivt och släpper till lite chanser, jag tror de bara har två skott på mål. Det är som det ska vara. Kolsva är inget dåligt lag. Men sista tredjedelen är under all kritik. I dag har ingen offensiv spelare någon bra dag. Det hade räckt att en eller två spelare klivit fram, för så mycket boll har vi. Och så pass mycket möjligheter har vi i andra halvlek att avgöra den här matchen, säger tränaren Peter Markstedt.

Råbylaget saknade ett par startspelare, bland annat Peter Fernström, och Markstedt själv spelade inte heller.

Och trots att han tränat för en comeback – ser det just nu ut som att han inte kommer att spela.

- Just nu ser det mörkt ut. Som jag har känt, för egen del, så har jag haft lite problem. Och som laget spelat i de tidigare matcherna har jag inte känt att det funnits något behov av att jag ska spela. Vi har fått in bra spelare på de positionerna som jag kan spela på.

Hur bra är ni – är ni förberedda för division 3?

- Ja, absolut. Det har vi visat på försäsongen, även fast vi inte gjorde någon kanonmatch i dag så märker man att det är klasskillnad. Kolsva är ett lag som vi fick stryk mot hemma och hade jätteproblem med borta ifjol. I dag är vi det klart bättre laget och vi har spelmössigt tagit kliv. Även fast vi får stryk i dag så tycker jag inte att prestationen är undermålig. Däremot har den varit bättre.

Vad siktar ni på inför serien?

- För oss gäller det att hålla oss kvar. Det finns inget annat. 

Franke har jagat både Fredrik Giesecke och Mattias ”Hasa” Andreasson inför säsongen. Markstedt vill ha in en coach till och ”ett par extra ögon” under matcherna – men båda har tackat nej.

- Både Giescke och Hasa har varit aktuella för att komma in och hjälpa till. När det gäller Giescke så känner väl han att han inte har tiden som krävs. Matthias känner väl att han vill ha något eget, skulle jag tro. Han hoppas väl och tror att det ska lösa sig med något längre fram. Jag vet att han är sugen och vill vara med. Sen tror jag ärligt talat att han vill vara på en högre nivå och att det här skulle vara ett steg tillbaka, säger Markan.

Franke lirar VLT-cupen nästa helg och möter där VSK, Sala och Gideonsberg i gruppspel 2